spot_img

O Rosberg «τη λέει» στη Mercedes

O πρώην πρωταθλητής και οδηγός της Mercedes-AMG, Nico Rosberg, πιστεύει πως η γερμανική ομάδα απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το κακό 2022 συνεχίζει να στοιχειώνει τη Mercedes-AMG και φέτος. Η W14 E-Performance δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στον εναρκτήριο αγώνα της Formula 1 για το 2023, ήταν το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα.

Οι Lewis Hamilton και George Russell δυσκολεύτηκαν αρκετά στην οδήγηση του μονοθεσίου και ολοκλήρωσαν το Grand Prix Μπαχρέιν στις θέσεις 5 και 7. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερα απογοητευτική πρεμιέρα για το γερμανικό «στρατόπεδο», μιας και περίμενε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Ο πρώην οδηγός της Mercedes και πρωταθλητής της το 2016, Nico Rosberg, μιλώντας στο Sky Sports F1 ανέφερε.

«Είναι μια πρόκληση για εκείνους. Γενικά δεν έχουν κατανοήσει τους νέους κανονισμούς. Πρέπει να αντιδράσουν και να το κάνουν γρήγορα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Ωστόσο από την εμπειρία του στην ομάδα, γνωρίζει πως υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και δεν είναι άλλος από τον Toto Wolff.

«Μπορώ να πω πως μία από τις μεγαλύτερες αρετές του Toto είναι το πώς διαχειρίζεται τη διαδοχή σημαντικών στελεχών του. Το πλάνο που φτιάχνει. Όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς, από το 2014. Ας θυμηθούμε επίσης την αλλαγή που έγινε όταν έφυγε ο Paddy Lowe. Αυτός που τον αντικατέστησε έφερε νέο αέρα στην ομάδα και τη βοήθησε να κάνει πρόοδο. Πάντα αυτό ήταν το δυνατό σημείο του Toto, οπότε δεν πιστεύω πως το προσωπικό είναι το πρόβλημα της Mercedes αυτή τη στιγμή. Νέα ταλέντα έχουν πάρει τη θέση της παλιάς φρουράς».

Η Mercedes βρισκόταν σε ένα προχωρημένο στάδιο εξέλιξης της τωρινής W14. Ωστόσο έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Τότο Βολφ, η γερμανική ομάδα θα αλλάξει τη φιλοσοφία σχεδιασμού του μονοθεσίου της.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles