spot_img

O Russell στον τοίχο στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι, ταχύτερος ο Ocon

O Esteban Ocon ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις δοκιμές της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι, ενώ η Alpine βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Σε ένα επεισοδιακό τεστ στη Γιας Μαρίνα, οι ομάδες και οι οδηγοί της Formula 1 είπαν «αντίο» στο 2023 και τα μονοθέσιά τους πλέον παίρνουν… σύνταξη. Το καθιερωμένο τεστ νέων οδηγών έλαβε χώρα και φέτος στο Άμπου Ντάμπι. Λιγότερο από 48 ώρες μετά τη νίκη του Max Verstappen, μονοθέσια βρέθηκαν και πάλι στη Γιας Μαρίνα για μία ημέρα δοκιμών.

Οι δέκα ομάδες είχαν από δύο μονοθέσια, ένα το οποίο οδήγησε οδηγός της ακαδημίας τους, είτε κάποιος από τους βασικούς τους οδηγούς. Στα μονοθέσια των βασικών οδηγών που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, η Pirelli τοποθέτησε πειραματικά ελαστικά ως μέρος δοκιμών της για τις σεζόν του 2024 και του 2025.

Το μεγαλύτερο συμβάν της ημέρας ήταν η έξοδος του George Russell. Ο Βρετανός οδηγός είχε έξοδο την τέταρτη ώρα των δοκιμών στη στροφή 6 και διέλυσε την W14 του ενώ είχε συμπληρώσει 58 γύρους.

Μην χάσετε απόψε, Τρίτη 28/11 στις 9μμ, την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Σύμφωνα με τη γερμανική ομάδα υπήρξε τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στο ατύχημα και διεξάγει έρευνα για τα αίτια. Ευτυχώς, ο 26χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική διακοπή. Διαρροή νερού μεταξύ των στροφών 13 και 14 είχε βάλει «φρένο» στις δοκιμές, ενώ ο Ayumu Iwasa σταμάτησε το μονοθέσιο της AlphaTauri στην πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ταχύτερος οδηγός της ημέρας ήταν ο Esteban Ocon της Alpine. O Γάλλος συμπλήρωσε 110 γύρους με την A523 του και σημείωσε καλύτερη επίδοση στο 1:24,393. Δεύτερος για μόλις 0,269 δευτερόλεπτα, ήταν ο Pato O’ Ward της McLaren. O Μεξικανός σταρ του Indycar συμπλήρωσε  103 γύρους στο τιμόνι της MCL60.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Λας Βέγκας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 


Τρίτος ήταν ο οδηγός της ακαδημίας της Mercedes, Fred Vesti, ο οποίος ήταν μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον O’ Ward. Ο Sergio Perez είχε σήμερα ρόλο οδηγού στη Red Bull Racing και τελείωσε την ημέρα στην 4η θέση.

Πέμπτος ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari και έκτος ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin. O Jack Doohan της Alpine ήταν στην 7η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Robert Shwartzman με Ferrari, Logan Sargeant με Williams και Charles Leclerc με Ferrari.

Τους περισσότερους γύρους έκανε συνολικά ο Pietro Fittipaldi της Haas, ενώ η Ferrari συμπλήρωσε ως ομάδα τους περισσότερους γύρους στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι με 258.

Αποτελέσματα Δοκιμών Άμπου Ντάμπι

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles