spot_img

Ο Sainz «αξίζει περισσότερο σεβασμό» από τη Ferrari

Πολλές φήμες έχουν ειπωθεί και θέλουν τη Scuderia Ferrari να σκέφτεται σοβαρά την αντικατάσταση του Carlos Sainz και πολλοί θεωρούν την κίνηση αυτή μεγάλη ασέβεια προς τον Ισπανό οδηγό.

Ο Carlos Sainz υπέγραψε συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari το 2021 πραγματοποιώντας το όνειρο πολλών οδηγών της Formula 1 να συνεργαστούν με μια τόσο ιστορική ομάδα. Ως teammate του Charles Leclerc ο Ισπανός θα είχε κυρίως το ρόλο του δεύτερου οδηγού που θα βοηθήσει την ομάδα και το Μονεγάσκο οδηγό στη μάχη για τον τίτλο. Το αρχικό πλάνο όμως της Ferrari πήρε πολύ διαφορετική τροπή και τώρα τα συμφέροντα για τις δυο άκρες έχουν αρχίσει να αντικρούονται.

Το συμβόλαιο του Sainz ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024 και οι φήμες για διακοπή της συνεργασίας τους έχουν διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό. Ο οδηγός αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC), Lucas Ordoñez, τόνισε πως η συνεισφορά του Sainz στην ομάδα επισκιάστηκε άδικα από τις προσδοκίες της Ferrari για τον Leclerc.

«Πριν έρθει ο Sainz ο Leclerc κέρδισε παντού, από τότε που ξεκίνησε στα karts, μετά στο GP3 και Formula 2. Ήταν το ταλαντούχο ομορφόπαιδο, ξεχνάμε όμως πόσο γρήγορα ο Sainz τόσο φέτος όσο και το 2021 κατάφερε να τον ξεπεράσει στο Πρωτάθλημα. Η πίεση που δέχεται από το Μαρανέλο είναι μεγάλη και ο Sainz θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο σεβασμό και αναγνώριση από την ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του Grand Prix Μ. Βρετανίας. 

Ο Sainz βρίσκεται στην 5η θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Οδηγών μπροστά από το Leclerc αν και δεν έχει καταφέρει να πετύχει βάθρο ακόμα στη σεζόν. Αντίστοιχα ο συμπατριώτης του, Fernando Alonso, διανύει μια πολύ καλή σεζόν με έξι βάθρα σε δέκα αγώνες για την Aston Martin ως τώρα. Ο Ordoñez υποστηρίζει ότι οι δυο τους αντιπροσωπεύουν τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Σε κάθε αγώνα έχουμε δυο Ισπανούς οδηγούς στο Q3 και δεν είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε πολύ απαιτητικοί, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε άθλημα. Αν ο Rafa Nadal δεν κερδίσει δυο τουρνουά έρχεται το τέλος του κόσμου. Πρέπει να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι με τα όσα πετυχαίνουν ο Alonso και ο Sainz σε κάθε αγώνα. Ο Fernando πέρασε δύσκολα όσο καιρό δεν είχε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στα χέρια του και έχει αποδείξει πόσο καλός οδηγός είναι. Έχει ηγετικές ικανότητες και είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που δίνει κίνητρο σε όλη την ομάδα. Ακόμα και όταν απομακρύνθηκε από τη Formula 1 και κέρδισε στο Le Mans και Daytona επέστρεψε με στόχο να είναι ο καλύτερος».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles