spot_img

Ο Sainz βλέπει πολλά θετικά στη φετινή Ferrari

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, πιστεύει πως η βελτιωμένη απόδοση της ιταλικής ομάδας στην πίστα της Monza είναι ένα σημαντικό θετικό γεγονός στο δύσκολο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν στη Formula 1.

Η απόδοση της Red Bull Racing ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο σκέλος του Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2022. Η αυστριακή ομάδα απέκτησε μεγάλο προβάδισμα σε απόδοση έναντι της Ferrari, την οποία είχε ως βασική αντίπαλο στο πρώτο μισό της σεζόν. Η ομάδα με έδρα το Maranello, ωστόσο, έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης στο «ναό της ταχύτητας» (GP Ιταλίας), σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους αγώνες σε Βέλγιο. Ο Charles Leclerc, παρόλο που δεν πλησίασε το ρυθμό του Max Verstappen, τερμάτισε 2ος και επανήλθε στο δίδυμο κορυφής μετά το GP Αυστρίας στις αρχές Ιουλίου.

Ο Carlos Sainz, με τη σειρά του, έκανε ένα εκπληκτικό comeback από τη 19η θέση, λόγω αλλαγής μονάδας ισχύος, καταλήγοντας τέταρτος. Ο Ισπανός, μετά το τέλος του GP Ιταλίας, δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για το λόγο που προέκυψε η ανεβασμένη του απόδοση στην πίστα της Monza.

«Δε γνωρίζουμε τα τελικά συμπεράσματα για το λόγο που προέκυψε αυτός ο ρυθμός αγώνα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Σίγουρα το μονοθέσιο ήταν καλύτερο αυτό το τριήμερο, τόσο στον αγώνα όσο και στις κατατακτήριες. Επομένως, νομίζω πως έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στο να το κατανοήσουμε τι συμβαίνει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Ο Carlos Sainz περιέγραψε στο τι σημαίνει για τον ίδιο η επίδειξη ανώτερου ρυθμού, σε σύγκριση με το αναμενόμενο, στο GP Ιταλίας.

«Ήταν μία καλύτερη αντίδραση από μία ομάδα που ωριμάζει. Νομίζω πως μαθαίνουμε πάρα πολλά από αυτή τη δύσκολη σεζόν. Πιστεύω πως η ομάδα έχει κάνει τεράστιο θετικό βήμα σε σύγκριση με πέρυσι, αναφορικά με την επιστροφή στη διεκδίκηση νικών. Κάνουμε, όμως, ακόμα λάθη, καθώς μαθαίνουμε. Είναι μία σχετικά νέα ομάδα και δεν έχουμε πολύ χρόνο που δουλεύουμε μαζί. Νομίζω πως υπάρχει πρόοδος τη φετινή χρονιά, παρόλο που βιώνουμε ένα δύσκολο δεύτερο μισό στη σεζόν. Πιστεύω πως θα μάθουμε πολλά πράγματα από αυτά και θα επιτεθούμε στους τελευταίους αγώνες, για να έχουμε ανάλογη πορεία την επόμενη χρονιά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari υστερεί σημαντικά σε ρυθμό, σε σύγκριση με τη Red Bull Racing, στους τελευταίους αγώνες και είδε τη μεταξύ τους διαφορά στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών να εκτοξεύεται στους 139 πόντους. Η ιταλική ομάδα έχει προβάδισμα 35 πόντων από τη Mercedes, που βρίσκεται στην 3η θέση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles