spot_img

Ο Steiner έφυγε από τη Haas

O Guenther Steiner αποτελεί επίσημα παρελθόν από τη Haas F1, όπως γνωστοποίηση με ανακοίνωσή της η αμερικανική ομάδα.

Το πρώτο «σοκ» στη φετινή χρονιά έρχεται από την αμερικανική ομάδα της Formula 1. H Haas F1 Team ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον επικεφαλής, Guenther Steiner.

O Ιταλοαμερικανός ήταν στο «τιμόνι» της ομάδας από την είσοδό της στο σπορ πίσω στο 2016 και πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς φυσιογνωμίες του paddock. Στην ανακοίνωσή της, η Haas ευχαρίστησε με λιτό τρόπο τον Steiner για τη συνεισφορά του την τελευταία δεκαετία.

Τη θέση του ως επικεφαλής θα πάρει ο Ayao Komatsu, ο οποίος μέχρι πρότεινος ήτα επικεφαλής μηχανολογίας. Ο Ιάπωνας θα αναλάβει τη συνολική στρατηγική της ομάδας και την απόδοσή της στην πίστα. Επιπλέον, αναμένεται να προσληφθεί νέος διευθυντής για το εργοστάσιο του Μπάνμπουρι στην Αγγλία, ο οποίος θα αναλάβει αποκλειστικά εξωαγωνιστικά ζητήματα.

H είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Simone Resta, αποχώρησε από την αμερικανική ομάδα. O Ιταλός ήταν επί χρόνια στη Scuderia Ferrari και είχε εργαστεί στη Haas με τη μορφή «δανεισμού».

Η Haas στη νέα εποχή της Formula 1 που ξεκίνησε το 2022 δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Από το 2016 που εισήλθε στο σπορ, μόλις μία φορά (2018) έχει τερματίσει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πάνω από την 8η θέση. Το 2023 τερμάτισε τελευταία συγκεντρώνοντας μόλις 12 βαθμούς.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles