spot_img

H Mercedes θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει ξανά

Στη Mercedes-AMG ετοιμάζουν ολική αλλαγή στο μονοθέσιό τους για την αγωνιστική σεζόν του 2024, με τη γερμανική ομάδα να θέλει να κερδίσει ξανά στην F1.

Οι τελευταίες δύο σεζόν της Mercedes-AMG στη Formula 1 μόνο καλές δεν μπορούν να θεωρηθούν. Μετά από οκτώ συνεχόμενους τίτλους, η γερμανική ομάδα, έχει βυθιστεί στη μετριότητα, τα λάθη και αποφάσεις που… χαντάκωσαν τις δύο τελευταίες της σεζόν.

Μπορεί στο 2023 να τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως: Δεν πήρε καμία νίκη στα 22 Grand Prix και στην πλειονότητα των αγώνων οι οδηγοί πάλευαν περισσότερο με το μονοθέσιο παρά για την πρώτη θέση.

Από νωρίς την περασμένη χρονιά, πάρθηκαν άκρως σημαντικές αποφάσεις στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ, που αφορούσαν την αλλαγή φιλοσοφίας στο σχεδιασμό του νέου μονοθεσίου. Οι οποίες, όπως επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, θα είναι ακόμα πιο εμφανείς την επόμενη χρονιά.

«Αλλάζουμε τη φιλοσοφία του σχεδιασμού για το 2024. Θα αλλάξουμε ολοκληρωτικά τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε το σασί, το πώς ορίζουμε την κατανομή βάρους και πώς διαχειριζόμαστε τη ροή αέρα στα αεροδυναμικά μέρη του μονοθεσίου. Κυριολεκτικά, όλα τα εξαρτήματα στο επόμενο μονοθέσιό μας θα είναι διαφορετικά. Μόνο έτσι πιστεύω θα έχουμε ελπίδες για να κερδίσουμε ξανά»

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Ο αυστριακός έχει ήδη προειδοποιήσει τον ανταγωνισμό ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς είναι αισιόδοξος πως θα αλλάξει η τύχη της ομάδας του. Στο Μπράκλεϊ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μαθήματα που πήραν ώστε να φτιάξουν ένα μονοθέσιο που θα βάλει δύσκολα στη Red Bull και τον Max Verstappen.

Το ερώτημα είναι αν μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τη διαφορά από τους «ταύρους», αλλά και να βρουν επιπλέον απόδοση, ανάλογη με αυτή της Red Bull Racing. H Mercedes δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία παρουσίασης της W15.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles