spot_img

Ο Verstappen απαντά στον Hamilton αλλά το παρελθόν τον «καίει»

Ο Max Verstappen απάντησε στην ιδέα του Lewis Hamilton για την εξέλιξη των μονοθεσίων της Formula 1 ώστε να σταματήσουν οι δυναστείες ομάδων για πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας, ο Lewis Hamilton κάλεσε την FIA να αναθεωρήσει τους κανονισμούς για την εξέλιξη των μονοθεσίων. Ο στόχος του Βρετανού ήταν να σταματήσει το φαινόμενο κυριαρχίας μιας ομάδας για πολλά χρόνια στη Formula 1.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Max Verstappen, να του απαντά. Ο οδηγός της Red Bull Racing είπε στο Sky Sports.

«Η ζωή είναι άδικη. Αυτό δεν ισχύει μόνο στη Formula 1. Πολλά πράγματα στη ζωή μπορεί να είναι άδικα όμως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις αναλόγως. Όταν κέρδιζε τα πρωταθλήματά του, εμείς δεν λέγαμε τέτοια πράγματα οπότε δεν νομίζω πως πρέπει να μιλάμε τώρα».

Μην χάσετε την Τρίτη 4/7 στις 21:00 με την ανάλυση του GP Αυστρίας. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Η προϊστορία ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά τον Verstappen . Πίσω στο 2015, τη δεύτερη σεζόν κυριαρχίας της Mercedes όπως συμβαίνει και τώρα με την RBR, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, είχε κάνει ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Είχε ζητήσει δημοσίως από την FIA να παρέμβει για να μειωθεί το πλεονέκτημα της Mercedes, κάτι που πηγαίνει κόντρα στα λεγόμενα του Ολλανδού.

«Η FIA έχει ένα μηχανισμό εξισορρόπησης απόδοσης και πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουν την εφαρμογή του. Η Mercedes έχει κάνει φοβερή δουλειά. Έχουν ένα καλό μονοθέσιο, έναν φανταστικό κινητήρα και δύο πολύ καλούς οδηγούς. Αλλά η διαφορά είναι τεράστια και αυτό δεν είναι υγιές για τη Formula 1».

To 2017, τη χρονιά που είχαν αλλάξει σημαντικά οι αεροδυναμικοί κανονισμοί της Formula 1, o Βρετανός είχε δηλώσει.

«Θα ήταν κακό για το σπορ να συνεχίσει να κυριαρχεί η Mercedes. Πώς όμως θα αποτρέψεις κάτι τέτοιο να συμβεί. Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι ένα καλό σόου και ο υγιής ανταγωνισμός. Θα με εκπλήξει αν επιτρέψουν στη Mercedes να κυριαρχεί για άλλα τρία χρόνια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 για τον κόσμο της Formula 1.

Επιστρέφουμε στο έτος 2015, τότε που ο Lewis Hamilton είχε απαντήσει σε ερώτηση για το πώς θα ένιωθε αν το πρωτάθλημα είχε κριθεί από τον μήνα Αύγουστο.

«Προσωπικά θα βαριόμουν για να πω την αλήθεια. Αυτή είναι η άποψή μου. Ένας χρόνος κυριαρχίας είναι φοβερό για μία ομάδα, αλλά ως οδηγός είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θέλει να βλέπει ανταγωνισμό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles