spot_img

Ο Verstappen δεν θεωρεί επιθετικό το στυλ οδήγησής του

Ο Max Verstappen θεωρεί πως το γεγονός ότι έχει μηδέν πόντους ποινής, σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές οδηγούς, «εξηγεί πολλά» για την οδήγησή του. 

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing δέχεται συχνά κριτική για το στυλ οδήγησής του, το οποίο χαρακτηρίζεται «πολύ επιθετικό». Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει κάποιο πόντο ποινής στην αγωνιστική άδεια των οδηγών της Formula 1 (super licence). Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ναι μεν οδηγάει «σκληρά», αλλά όχι επιθετικά.

Διαβάστε επίσης: Η McLaren δεν «κυνηγάει» κύριο χορηγό

Νιώθω πως το οδηγικό μου στυλ είναι «σκληρό», όχι όμως επιθετικό. Ασφαλώς προσπαθώ να δυσκολέψω τους αντιπάλους μου στην πίστα. Όμως, η αντίληψη που έχω σχετικά με το πού μπορώ να τοποθετήσω το μονοθέσιό μου, όταν αγωνίζομαι, είναι όντως πολύ καλή. Δεν έχω ωθήσει κάποιο μονοθέσιο εκτός πίστας, έχω μηδέν πόντους ποινής. Πιστεύω πως κάτι σημαίνει αυτό. Οδηγάω «σκληρά» σε όλη μου την καριέρα και τα τελευταία χρόνια δεν έχω τις επιθετικές προσεγγίσεις του παρελθόντος. Απλά δυσκολεύω περισσότερο τους συναθλητές μου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο έτερος οδηγός της Red Bull, Sergio Perez έχει συγκεντρώσει 8 πόντους ποινής μέχρι τώρα, όσους και ο Lando Norris της McLaren. Αυτοί οι πόντοι, βέβαια, δεν προέρχονται μόνο από συμβάντα εντός πίστας. 

Ο βασικός αντίπαλος του Verstappen στο πρωτάθλημα, Lewis Hamilton, έχει αυτή την στιγμή 4 πόντους ποινής. Δύο από αυτούς προήλθαν από τη σύγκρουση που είχαν στον πρώτο γύρο του GP Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Verstappen αναφέρθηκε στην άποψη μιας μερίδας οπαδών σχετικά με το οδηγικό του στυλ, ενώ έκανε και μια σύντομη τοποθέτηση για το ατύχημα που είχε με τον Hamilton.

Ασφαλώς κάποια άτομα θα έχουν διαφορετική άποψη, όμως πιστεύω πως η αγωνιστική απόδοσή μου είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Επίσης, γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να μένω μακριά από επαφές μέσα στην πίστα. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν είναι πάντα στο χέρι σου, καθώς υπάρχει περίπτωση να έχεις επαφή ενώ ευθύνεται άλλος οδηγός. Θα συνεχίσω να οδηγώ με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω πως στη μάχη με τον Hamilton στο GP Μ. Βρετανίας δεν έκανα κάποιο λάθος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen βρίσκεται 8 πόντους πίσω από τον Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα οδηγών μετά από 11 αγώνες. Οι φίλαθλοι της Formula 1 περιμένουν με αγωνία τη συνέχεια της μάχης τους, αλλά και αν θα έχουν εκ νέου κάποια σύγκρουση.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles