spot_img

Ο Verstappen διατηρεί το νούμερο 1 και το 2023

Ο Max Verstappen επέλεξε να κρατήσει τον αριθμό 1 και το 2023 υποστηρίζοντας πως όσο είναι παγκόσμιος πρωταθλητής θα αγωνίζεται με τον «όμορφο» αυτό αριθμό.

To 2021 στο Άμπου Ντάμπι ο Max Verstappen κατάφερε να γράψει ιστορία στη Formula 1 όντας ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull Racing μετά τον Sebastian Vettel. Ο Ολλανδός επικράτησε του Lewis Hamilton της Mercedes-AMG και πήρε τον τίτλο με διαφορά μόλις 8 βαθμών.

Το 2022 ο 25χρονος επανέλαβε το επίτευγμα, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημά του, όμως αυτή τη φορά όχι στο νήμα. Πανηγύρισε με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος της χρονιάς. Το επίτευγμα αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα του, μιας κι έγινε στο Grand Prix Ιαπωνίας, όπου η Honda κατασκευάζει τον κινητήρα των «ταύρων».

Στο πλαίσιο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, ο Verstappen έκανε έναν απολογισμό της σεζόν. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, αποκάλυψε και τον αριθμό που θα έχει στην RB19 την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

«Θα χρησιμοποιήσω τον αριθμό 1 το 2023. Ο αριθμός αυτός είναι ο πιο όμορφος αριθμός για τον οποιοδήποτε οδηγό. Πόσες φορές έχεις την ευκαιρία να οδηγήσεις με τον αριθμό 1 στην καριέρα σου στη Formula 1; Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Πάντα μπορώ να επιστρέψω στον αριθμό 33 αλλά αυτό θα γίνει όταν δεν θα είμαι πια πρωταθλητής. Όσο είμαι πρωταθλητής θα χρησιμοποιώ τον αριθμό 1».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Verstappen κέρδισε συνολικά 15 Grand Prix φέτος, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ. Σχολιάζοντας τη φετινή του σεζόν, είπε.

«Το 2022 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την ομάδα. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών για πρώτη φορά μετά το 2013 και προφανώς αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Πιστεύω θα είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε όσα κάναμε εφέτος ή ακόμη και να τα επαναλάβουμε. Το σκεπτικό μας πρέπει να είναι να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, όμως αυτό δεν θα είναι εύκολο βάσει της σεζόν που είχαμε».

Ο Verstappen έγινε ο πρώτος οδηγός με τον αριθμό 1 που κατακτά το πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά τον Sebastian Vettel το 2013. Για το 2023 μόνο οι Logan Sargeant και Nyck De Vries δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τους αριθμούς με τους οποίους θα αγωνίζονται.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles