spot_img

To μυστήριο της W13 δεν θα λυθεί ποτέ

Στην Mercedes AMG παρά την βελτιωμένη εμφάνισή τους στο τέλος της σεζόν συνεχίζουν να μην μπορούν να προσδιορίσουν τις ιδιομορφίες της W13 E-Performance που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην απόδοση της ομάδας.

Από το ξεκίνημα του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1 ήταν εμφανές πως η χρονιά θα εξελίσσονταν με πολλές δυσκολίες για τη Mercedes-AMG. Το αγωνιστικό πακέτο που παρουσίασαν για το 2022 βάση των νέων Τεχνικών Κανονισμών ήταν από άποψη απόδοσης πολύ μακριά από την κορυφή. Στο πρώτο μισό της σεζόν η W13 εμφάνιζε σε μεγάλο βαθμό, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του grid, ισχυρές αναπηδήσεις και δεν είχε καθόλου συστηματικό ρυθμό εντός πίστας.

Η ομάδα βελτίωσε σημαντικά την επίδοσή της κυρίως μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, δεν κατάφερε όμως ποτέ να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες του μονοθεσίου. Ακόμα και μετά το τέλος της σεζόν δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν σε όλα τα προβλήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι όπως τόνισε και ο επικεφαλής στρατηγικής της ομάδας, James Vowles, σε δηλώσεις του.

«Είναι αδύνατο να πούμε πως ξέρουμε τα πάντα για την W13. Κάποια πράγματα τα καταλάβαμε και άλλα όχι. Προχωράμε όμως μπροστά και θέλουμε να καλύψουμε το κενό με την κορυφή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του τελικού του 2022.

Η Mercedes για το 2023 αλλάζει γραμμή πλεύσης και ήδη βρίσκονται στα στάδια προετοιμασίας του νέου μονοθεσίου της W14. Αν και σκοπεύουν να αξιοποιήσουν πλήρως όσα αποκόμισαν από την φετινή σεζόν ο Vowles παραμένει επιφυλακτικός.

«Αν και έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να βελτιωθούμε το κενό είναι μεγάλο. Όσες αναβαθμίσεις φέρναμε όμως κατά την διάρκεια της σεζόν θα συνεχιστούν και το χειμώνα. Θα επιστρέψουμε δυναμικά πιστεύω. Δεν είμαστε πλέον η ομάδα με τις επιτυχίες και νίκες και αυτό άλλαξε πολλά προς το καλύτερο. Έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο στο grid και η ομάδα έχει δεθεί πολύ περισσότερο. Στόχος μας να καταλάβουμε το αγωνιστικό μας πακέτο και να επιστρέψουμε του χρόνου στις νίκες».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles