spot_img

Ο Verstappen παραδέχθηκε πως έβγαλε εκτός πίστας τον Hamilton

Ο Max Verstappen εξηγεί για ποιο λόγο βγήκε εκτός πίστας στον 48ο γύρο, όταν επιχείρησε να τον προσπεράσει ο Lewis Hamilton στη στροφή 4.

Το GP Βραζιλίας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Red Bull. Ο Max Verstappen έστριψε πρώτος στην εκκίνηση και πίσω του βρέθηκε ο teammate του, Sergio Perez. Ο Lewis Hamilton, όμως, πρόλαβε να πλησιάσει πολύ γρήγορα και πέρασε τον Μεξικανό στον 19ο γύρο. Μετά τα pitstop που πραγματοποίησαν οι οδηγοί, έμεναν 28 γύροι για να κρατήσει τη νίκη ο Verstappen, όμως ο Hamilton πίεζε ασφυκτικά. Ο Βρετανός επιχείρησε προσπέρασμα, για πρώτη φορά, στον 48ο γύρο, όμως ο Ολλανδός με επιθετική άμυνα κράτησε τη θέση του, με τους δύο οδηγούς να φεύγουν εκτός πίστας.

Διαβάστε επίσης: Wolff: «Οι αγωνοδίκες είναι για γέλια»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Max Verstappen μίλησε για εκείνη τη στιγμή και βγήκαν αμφότεροι εκτός πίστας.

Φυσικά και οι δύο προσπαθούσαμε να είμαστε μπροστά σ’ εκείνη τη στροφή (στροφή 4), συνεπώς φρέναρα λίγο αργότερα για να προσπαθήσω να κρατήσω τη θέση μου και τα λάστιχα ήταν ήδη ελαφρώς φθαρμένα. Επομένως, ήμουν πραγματικά στο όριο της πρόσφυσης που χρειαζόμουν, γι’ αυτό πιστεύω πως ήδη δε βρισκόμουν εντελώς στην κορυφή (της στροφής 4). Και αυτός ήταν ένας λίγο πιο ασφαλής τρόπος, το να βγω εκτός πίστας εκεί πέρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν το συμβάν, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της Mercedes, ειδικότερα του επικεφαλή της, Toto Wolff. Ο Verstappen, αντιθέτως, δε διαφώνησε με αυτή την επιλογή των αγωνοδικών:

Ήμουν, βέβαια, χαρούμενος που οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως απλά έπρεπε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας, επειδή νομίζω πως ο τρόπος που οδηγούσαμε γενικότερα ήταν πραγματικά καλός σήμερα.

Ο Verstappen, τέλος, όταν ρωτήθηκε αν είναι παρόμοιος αυτός ο τρόπος που προσέγγισε τη στροφή με αυτό που έκανε ο Lewis Hamilton στο GP Μεγάλης Βρετανίας στη στροφή Copse, απάντησε αρνητικά:

Δε νομίζω πως είναι το ίδιο. Είναι μία εντελώς διαφορετική στροφή, επομένως δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για να σχολιάσω. Δεν είναι το ίδιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Hamilton, τελικά, προσπέρασε τον οδηγό της Red Bull 11 γύρους αργότερα (γύρος 59), στο ίδιο σημείο και πήρε μία κομβική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος οδηγών. Ο Verstappen διατηρεί το προβάδισμα στη βαθμολογία, όμως η διαφορά τους μειώθηκε στους 14 πόντους, με το φινάλε της σεζόν να προβλέπεται συγκλονιστικό.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles