spot_img

Με ελλιπή στοιχεία αξιολογήθηκε η μονομαχία Verstappen-Hamilton

Ο Michael Masi αποκάλυψε πως οι αγωνοδίκες στο GP Βραζιλίας αξιολόγησαν την μονομαχία ανάμεσα σε Verstappen και Hamilton χωρίς να έχουν το onboard πλάνο των μονοθεσίων.

Σε ένα από τα πιο δραματικά αγωνιστικά τριήμερα για την Mercedes, ο Lewis Hamilton κατάφερε να πετύχει ίσως την πιο ανατρεπτική νίκη της σεζόν. Εκκίνησε από την δέκατη θέση, έχοντας ποινή πέντε θέσεων, αλλά πολύ σύντομα βρέθηκε να μονομαχεί με τους δυο «Ταύρους» της Red Bull στην κορυφή του grid. 

Διαβάστε επίσης: Wolff: «Οι αγωνοδίκες είναι για γέλια»

Στον 48ο γύρο του αγώνα ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επιχείρησε προσπέρασμα στον Verstappen στην στροφή 4 της πίστας. Ο Ολλανδός αμύνθηκε ακολουθώντας πολύ ανοιχτή γραμμή εξόδου, ωθώντας και τα δυο μονοθέσια εκτός πίστας. Το περιστατικό τέθηκε υπό εξέταση με τους αγωνοδίκες να μην δίνουν καμία ποινή, προκαλώντας την δυσαρέσκεια της Mercedes.  

Σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, εξέτασαν όλο το υλικό που διέθεταν και δεν κρίθηκε. Παρ’ όλα αυτά ο Αγωνιστικός Διευθυντής της FIA, Michael Masi, σε πρόσφατες δηλώσεις αποκάλυψε πως δεν είχαν προς αξιολόγηση το on board πλάνο του Verstappen.

Προς το παρόν δεν έχουμε το υλικό στην κατοχή μας, αλλά έχει γίνει ήδη αίτημα. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας έχουμε στην διάθεσή μας μόνο τα πλάνα από τις κάμερες της μετάδοσης. Σίγουρα, το συγκεκριμένο πιθανόν να έδινε περισσότερα στοιχεία αλλά δεν είχαμε πρόσβαση σε αυτό εκείνη την στιγμή. Μόλις τακτοποιηθεί το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα των χορηγών θα το έχουμε στα χέρια μας, μαζί με κάθε άλλο πλάνο που καλύπτουν οι κάμερες σε διαφορετικές γωνίες. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Ο Masi τόνισε περεταίρω πως και οι δυο ομάδες έχουν συμφωνήσει στην φιλοσοφία των αγωνοδικών να επιτρέπουν τις μονομαχίες στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Απέκλεισε μάλιστα πως η απόφαση να μην δοθεί ποινή αντιφάσκει με τους κανονισμούς. 

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση ενός περιστατικού εντός πίστας βασίζεται στο πόσο επωφελείται ο οδηγός από αυτό. Ας μην ξεχνάμε πως γενικά η φιλοσοφία είναι “άσε τους να μονομαχήσουν”. Εκείνη την στιγμή τα δυο μονοθέσια βρίσκονταν δίπλα δίπλα και η καλύτερη προσέγγιση ήταν να αφήσουμε την μονομαχία τους να εξελίχθη όπως έχει.   

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η διαφορά ανάμεσα στους δυο διεκδικητές βρίσκεται στους 14 βαθμούς με τρεις αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles