spot_img

O Verstappen θέλει πίσω τους V10 κινητήρες

O Max Verstappen θέλει την επιστροφή των V10 κινητήρων της F1, όταν η τωρινή γενιά των V6 υβριδικών φτάσει στο τέλος της.

Η F1 μπήκε σε μία νέα εποχή το 2014, με τους V6 turbo υβριδικούς κινητήρες να κάνουν την εμφάνισή τους. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, οπαδοί, οδηγοί και άνθρωποι γύρω από το σπορ τους έχουν κατακρίνει για το γεγονός πως δεν έχουν αρκετά δυνατό ήχο.

Στη συνάντηση της FIA με εκπροσώπους κατασκευαστών, συμφωνήθηκε πως η τωρινή γενιά κινητήρων θα ρίξει αυλαία στο τέλος του 2020, φέρνοντας ανακούφιση σε αρκετό κόσμο.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, πιστεύει πως οι κινητήρες V10 μπορούν να βρουν τρόπο να εισέλθουν στο σπορ.

«Πιστεύω θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε V10 κινητήρες ή κάτι αντίστοιχο με υπέροχο ήχο. Οι τωρινοί κινητήρες είναι ωραίοι να τους ακούς όταν είσαι μέσα στο μονοθέσιο, όμως για τους οπαδούς δεν ακούγονται όπως οι V10 και oι V12».

Ο Verstappen επιπλέον, μίλησε και για το ενδεχόμενο να γίνει η F1 πλήρως ηλεκτρική, κάτι το οποίο δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι.

«Ας κρατήσουν καλύτερα όπως έχουν τα πράγματα για 15 χρόνια ακόμα. Μετά από αυτό, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όμως εγώ θα κάνω κάτι άλλο. Έχω ήδη κάποια πράγματα στο μυαλό μου που θα ήθελα να κάνω. Ελπίζω να χρησιμοποιούνται κινητήρες που χρησιμοποιούν καύσιμα στο μέλλον και να παράγουν και ήχο».

Τελευταία φορά που είδαμε κινητήρες V10 ήταν πίσω στο 2005, με τον Fernando Alonso και τη Renault να κατακτούν το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles