spot_img

Ο virtual 24H αγώνας του Le Mans θα είναι το μεγαλύτερο eSports γεγονός στην ιστορία

Μπορεί η αγωνιστική δράση να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, αλλά πλησιάζει ο μεγαλύτερος virtual αγώνας στην ιστορία, στο Sarthe και το Le Mans, με All Star οδηγούς και ελληνική συμμετοχή.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουνίου, την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο πραγματικός αγώνας, όμως λόγω της πανδημίας του Covid-19 μεταφέρθηκε για τα τέλη Σεπτέμβρη. Ο virtual αγώνας του Le Mans τώρα θα αποτελείται από 50 συμμετοχές, σε δύο κατηγορίες και συνολικά 200 οδηγούς. Την κατηγορία πρωτότυπων αγωνιστικών LMP και τη κατηγορία GTE.

Στη λίστα συμμετοχών θα δούμε πραγματικές ομάδες, όπως την Toyota Gazoo Racing, την Rebeillion Racing που συνεργάζεται με την Williams F1, την Team Penske, την United Autosports και άλλες αγωνιστικές ομάδες, μαζί με αυτές από τον κόσμο των eSports. Στην GTE κατηγορία θα δούμε τις ομάδες της Ferrari, της Porsche, της Corvette Racing και της Aston Martin.

Το κάθε αυτοκίνητο θα έχει 4 οδηγούς, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών να είναι πραγματικοί οδηγοί αγώνων και θα τους πλαισιώνουν οι καλύτεροι sim-racers του χώρου.

Το Line-up των οδηγών είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό, καθώς περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από τον κόσμο της Formula 1, έχουμε τους Charles Leclerc, Max Verstappen, Lando Norris, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, ενώ πρώην πρωταθλητές όπως ο Fernando Alonso και ο Jenson Button θα αγωνιστούν επίσης. Μερικά ονόματα από την Formula 2 που θα δούμε είναι ο Jack Aitken και ο Louis Delatraz.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επιπλέον, θα δούμε ονόματα όπως ο νυν πρωταθλητής της IMSA και πρώην πρωταθλητής του Indycar και του Indy 500, Juan Pablo Montoya στην Team Penske, ενώ μαζί του έρχεται δυναμικά ο Tony Kanaan και ο Simon Pagenaud. Και το grid δεν ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτού του All Star line-up οδηγών, δεν μένει από το να δούμε τις υπόλοιπες συμμετοχές με ονόματα πρωταθλητών. Sébastien Buemi, Brendon Hartley, José María López, André Lotterer, Neel Jani, Nick Tandy, Jamie Chadwick Miguel Molina, Darren Turner, Jan Magnussen,  Rubens Barrichello, Giancarlo Fisichella, Pietro Fittipaldi, Felipe Massa, Olivier Panis, Felix Rosenqvist, Stoffell Vandoorneκαι Jean-Eric Vergne είναι μερικά από τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα συμμετοχών. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Richard Mille Racing θα αγωνιστεί με ένα line-up αποκλειστικά με γυναίκες.

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην ελληνική συμμετοχή του νεαρού Μιχάλη Ρωμανίδη, ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας e-Sports της Williams F1. O Μιχάλης θα αγωνιστεί με το #13 της Rebellion Williams eSport.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη του αγώνα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και ανυπομονούμε για το μεγαλύτερο eSports event της ιστορίας.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τον αγώνα εδώ.

Μπορείς να δεις τη λίστα συμμετοχών εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles