spot_img

Ο Wolff αγνοεί επιδεικτικά το ρεκόρ 10 νικών του Verstappen

O Toto Wolff δεν εντυπωσιάστηκε από το ρεκόρ 10 συνεχόμενων νικών που έθεσε ο Max Verstappen και το υποβάθμισε λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρει.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Max Verstappen κέρδισε το Grand Prix Ιταλίας και έγραψε ιστορία. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing κατέκτησε τη νίκη και στη Μόντσα στο 2023 και έφτασε τις 10 συνεχόμενες, κάτι που δεν έχει ξανακάνει κανένας άλλος οδηγός τα τελευταία 73 χρόνια (όσα χρόνια υπάρχει δηλαδή Formula 1).

Ο 25χρονος κατέρριψε το ρεκόρ 9 νικών που είχε θέσει ο Sebastian Vettel πριν από 10 χρόνια με τη Red Bull Racing. Ωστόσο αυτό το επίτευγμα δεν εντυπωσιάζει μερικούς. Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, ρωτήθηκε γιατί κανένας οδηγός της ομάδας του δεν κατάφερε κάτι τέτοιο την εποχή κυριαρχίας της.

«H κατάστασή μας ήταν αρκετά διαφορετική διότι είχαμε ανταγωνισμό και δύο οδηγούς που έδιναν μάχη μεταξύ τους εντός της ομάδας. Δεν γνωρίζω αν τον νοιάζει το ρεκόρ, δεν νομίζω πως θα ήταν σημαντικό για εμένα, κανένας από αυτούς τους αριθμούς. Αυτά τα ρεκόρ είναι για τη Βικιπαιδεία και δεν νοιάζεται κανείς».

Ακούστε το νέο μας podcast για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα και έναν οδηγό να πετύχουν κάτι τέτοιο, ο Αυστριακός απάντησε.

«Όπως είπαμε προηγουμένως, κάτι τέτοια ρεκόρ είναι αδιάφορα. Ήταν αδιάφορα στις καλές ημέρες της Mercedes. Δεν γνωρίζω πόσους σερί αγώνες κερδίσαμε και ότι πρέπει να μετράμε το πόσους σερί αγώνες κατακτάμε. Το να κάνω σχόλιο για ένα τέτοιο επίτευγμα είναι δύσκολο γιατί δεν έπαιξε ποτέ κανένα ρόλο στη ζωή μου. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει το πόσο καλός οδηγός είναι ο Verstappen και πόσο φοβερό μονοθέσιο έχει και αποδίδει σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο».

Το μεγαλύτερο ρεκόρ συνεχόμενων νικών που πέτυχε οδηγός της Mercedes ήταν τις σεζόν 2015-16. Τότε ο Nico Rosberg είχε κατακτήσει 7 νίκες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles