spot_img

Ο Wolff πιστεύει πως το sprint qualifying χρειάζεται κι άλλες αλλαγές

Ο επικεφαλής της Mercedes θεωρεί πως πρέπει η Formula 1 να σκεφτεί ν’ αλλάξει περισσότερο το σύστημα sprint qualifying, από τη στιγμή που σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει περισσότερο από το 2022.

Το πρωτάθλημα του 2021 περιλαμβάνει 3 αγώνες με το σύστημα διεξαγωγής sprint qualifying. Οι 2 έχουν ήδη διεξαχθεί (GP Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας), ενώ ο 3ος αγώνας με το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται να γίνει το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου και είναι το GP Βραζιλίας. Μεταξύ άλλων, την άποψή του για το concept του sprint qualifying εξέφρασε ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

Διαβάστε επίσης: Didier Artzet: Το άγνωστο «καμένο χαρτί» της Γαλλίας

Σε ερώτηση που του έγινε από την ιστοσελίδα racefans.net, ο Wolff απάντησε πως κατανοεί το λόγο που θέλει ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali να “επεκτείνει” την ύπαρξη του συγκεκριμένου συστήματος το 2022.

Ο Stefano ξέρει καλύτερα από την εμπορική πλευρά του πράγματος, νομίζω πως είναι ειδικός. Έχει βρεθεί στη θέση που βρίσκομαι εγώ τώρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται από την άλλη μεριά. Η λογική λέει πως, στο εμπορικό κομμάτι, πρέπει να γίνουν περισσότερα sprint qualifying, καθώς δημιουργείται μία επιπλέον ενδιαφέρουσα περίοδος. Έτσι έχουμε μία την Παρασκευή, μία το Σάββατο και μία την Κυριακή, επομένως το καταλαβαίνω αυτό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ωστόσο, ο Toto Wolff είπε πως το σύστημα πόντων του sprint qualifying (3 πόντους ο πρώτος, 2 ο δεύτερος, 1 ο τρίτος) είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί και ν’ αλλάξει.

Εάν επρόκειτο να κάνουμε περισσότερα (sprint qualifying) τότε η μορφή του πρέπει να υποστεί μικροδιορθώσεις. Πόσοι πόντοι πρέπει να μοιράζονται, θα παραμείνουμε στο σύστημα 3-2-1 ή θα πρέπει να δοθούν έως τη 10η θέση, χωρίς να υποτιμούμε την αξία του αγώνα? Επομένως πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία.

Μετά το GP Μεγάλης Βρετανίας, όπου διεξήχθη το πρώτο sprint qualifying, ο Wolff είχε δηλώσει πως δεν πρέπει οι αγώνες με το νέο σύστημα να ξεπερνούν τους 4 σε μία σεζόν. Γνωρίζει, όμως, πως είναι σημαντικότερο το εμπορικό κριτήριο για το άθλημα.

Εάν ο Stefano λέει πως (το sprint qualifying) απλά προσελκύει περισσότερο κοινό και, συνεπώς, δίνει περισσότερα χρήματα και τη δυνατότητα να υπάρχουν ορισμένοι ωραίοι αγώνες, τότε πιστεύω πρέπει ν’ ακολουθήσουμε τη γνώμη του. Μετά ο παλαιός, παραδοσιακός εαυτός μου που θέλει να έχει έναν αγώνα στις 2 ή 3 το μεσημέρι. Απλά πρέπει ν’ αποδεχτούμε πως ίσως χρειάζονται μικρές αλλαγές στο σύστημα και να έχουμε αγώνες με sprint qualifying. Επομένως, αν δεν έχουμε 4 ή 8 αγώνες, ίσως θα καταλήξουμε στους 6.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή της Formula 1 προγραμματίζει 6 αγώνες με sprint qualifying για το 2022, με το καλεντάρι της επόμενης σεζόν να αναμένει την έγκριση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles