spot_img

Η Mercedes πιστεύει στην κατάκτηση του Τίτλου

Η Mercedes ισχυρίζεται πως οι πρόσφατες νίκες που έχει κάνει τη φέρνουν σε πλεονεκτική θέση αναφορικά με τη διεκδίκηση του Τίτλου, ενώ μειώνουν τις ανησυχίες της πως η πρώιμη στόχευση στο project του 2022 θα προκαλούσε πτώση στην απόδοσή τους τη φετινή σεζόν.

Οι ομάδες της Formula 1 είχαν τον εξής προβληματισμό τη φετινή σεζόν: μέχρι πότε θα επικεντρώνονταν στα μονοθέσια του 2021 και πότε θα έστρεφαν την προσοχή τους στο project της νέας εποχής του αθλήματος, ώστε να έχουν πιθανότητες να πρωταγωνιστήσουν το 2022. Σε ό,τι αφορά τη μάχη της κορυφής, η Red Bull συνέχισε μέχρι πρόσφατα την εξέλιξη του φετινού της μονοθεσίου, της RB16B, ενώ η Mercedes σταδιακά περιόρισε τις προσπάθειές της, νωρίτερα από την αντίπαλό της, και επικεντρώθηκε στο μονοθέσιο του 2022.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η γερμανική ομάδα θεώρησε πως δεν έπρεπε να ρισκάρει και να χάσει έδαφος με τη δυναμική του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν, παρ’ όλο που γνώριζε πως υπήρχε περίπτωση να χάσει έδαφος στο φετινό πρωτάθλημα. Ενώ μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή η Red Bull φαινόταν πως είχε προβάδισμα για την κορυφή το 2021, στο δεύτερο μισό φαίνεται πως η Mercedes έχει αντιστρέψει την κατάσταση.

Αυτό συμβαίνει, ειδικότερα, στους 3 τελευταίους αγώνες (GP Ιταλίας, Ρωσίας, Τουρκίας), όπου η γερμανική ομάδα υπερέχει σε δυναμική της Red Bull. Το σημαντικότερο για τη Mercedes είναι που παραμείνει σε ανταγωνιστική φόρμα, ίσως πιο σημαντικό και από τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Andrew Shovlin, εξηγεί:

Τελευταία είχαμε πολύ καλή απόδοση όσο οι πίστες ήταν στεγνές, δείξαμε επίσης καλό ρυθμό σε βρεγμένο οδόστρωμα και το μονοθέσιο δείχνει πως είναι ικανό να κερδίσει πρωταθλήματα. Αν πάμε πίσω στο πρώτο στάδιο της φετινής σεζόν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά με την εξέλιξη και την ισορροπία ανάμεσα στις 2 σεζόν (2021 και 2022), μία από τις ανησυχίες μας ήταν αν στο τέλος της σεζόν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μονοθέσιό μας στην pole position, να κάνουμε κάποιο lockout στην πρώτη σειρά εκκίνησης, ακόμα και να ελέγξουμε έναν αγώνα. Είναι πραγματικά καθησυχαστικό, μπαίνοντας στους τελευταίους 6 αγώνες, που έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και την Κυριακή στον αγώνα, αυτούς (Red Bull).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Mercedes είναι μία ομάδα που δεν πρόκειται να παραδώσει αμαχητί την πρωτοπορία και στα δύο πρωταθλήματα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πέρα από τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος, όμως, κοιτάει μπροστά και σκοπεύει να είναι έτοιμη και εξίσου ανταγωνιστική για τη νέα εποχή της Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles