spot_img

Ο Zanardi εκτός νοσοκομείου πλέον, 18 μήνες μετά το ατύχημά του

Ο Πρωταθλητής στο IndyCar, Παραολυμπιονίκης, αλλά και πρώην οδηγός Formula 1 Alex Zanardi βγήκε από το νοσοκομείο, 18 μήνες μετά το πολύ άσχημο ατύχημα που είχε με χειρήλατο ποδήλατο. Το ατύχημα τού είχε προκαλέσει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Ο 55χρονος Ιταλός Alex Zanardi είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο τον Ιούνιο του 2020 όταν συγκρούστηκε με φορτηγό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Obiettivo Tricolore, ενός αγώνα με χειρήλατα ποδήλατα. Οι τραυματισμοί που υπέστη χρειάζονταν πολλαπλές εγχειρήσεις, καθώς και ένα πρόγραμμα αποκατάστασης μακράς διαρκείας.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1950s

Η γυναίκα του Zanardi, Daniela, παραχώρησε συνέντευξη με την BMW και έδωσε μια ενημέρωση, μετά τον περασμένο Ιούλιο, για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της.

Η αποθεραπεία εξακολουθεί να είναι μια μακρά διαδικασία. Το πρόγραμμα αποκατάστασης που παρακολουθείται από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, νευροψυχολόγους και λογοθεραπευτές έχει επιτρέψει μια σταθερή πρόοδο. Φυσικά, πάντα υπάρχουν τα εμπόδια και συμβαίνουν. Κάποιες φορές, επίσης, χρειάζεται να κάνεις δύο βήματα πίσω ώστε να μπορέσεις να κάνεις ένα βήμα προς τα εμπρός. Όμως, ο Alex (Zanardi) αποδεικνύει ξανά και ξανά πως είναι πραγματικός μαχητής. Ένα σημαντικό βήμα αποτέλεσε το γεγονός πως ο Alex ήταν σε θέση να βγει από το νοσοκομείο μερικές εβδομάδες νωρίτερα και είναι πίσω στο σπίτι μαζί μας. Έπρεπε να περιμένουμε πάρα πολύ γι’ αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εφικτό τώρα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα κάποιες προσωρινές διαμονές σε ειδικές κλινικές προγραμματισμένες στο μέλλον, προκειμένου να διεξαχθούν ειδικές διαδικασίες αποκατάστασης επί τόπου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση της σεζόν και το τρίτο μας F1 Quiz.

Ο Alex Zanardi σημειώνει εξαιρετική πρόοδο αναφορικά με την κατάστασή του και ειδικότερα στη δύναμη των χεριών του, σύμφωνα με τη σύζυγό του, Daniela. Αυτό του έχει επιτρέψει να περνάει τον περισσότερο χρόνο σε αναπηρικό καροτσάκι, παρά να είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Η Daniela συνέχισε λέγοντας τι περιμένει στο μέλλον να συμβεί:

Ακόμα δεν μπορείς να προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί η ανάρρωσή του. Είναι ένας μακρύς δρόμος, γεμάτος προκλήσεις, τον οποίο ο Alex αντιμετωπίζει με τρομερό μαχητικό πνεύμα. Είναι μεγάλη βοήθεια γι’ αυτόν και για εμάς το γεγονός πως έχουμε λάβει τόσο μεγάλη υποστήριξη σε αυτή τη διαδρομή, όχι μόνο από τους γιατρούς και τους θεραπευτές που δουλεύουν εντατικά μαζί του. Οι φίλοι μας είναι εκεί για εμάς πάντα. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η οικογένεια του BMW Group, στην οποία πάντα μπορούμε να στηριζόμαστε και αυτό είναι αναμφίβολα υπέρ μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους γι’ αυτό και για πολλά περισσότερα, επειδή αυτοί οι δυνατοί δεσμοί μάς δίνουν επιπρόσθετη ενέργεια. Το ίδιο έχω να πω και για τη διαρκή συμπόνια που λαμβάνουμε από οδηγούς αγώνων, θεατές και γνωριμίες από όλο τον κόσμο. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους που στέλνουν τις θετικές τους σκέψεις και τη δύναμή τους στον Alex.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Alex Zanardi έχασε τα πόδια του το 2001 στο Πρωτάθλημα CART και από το 2020 περνά άλλη μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Η αγωνιστική του πορεία και η στροφή του, μετά το ατύχημα το 2001, σε αγώνες ποδηλάτου για άτομα με ειδικές ανάγκες αποδεικνύουν το τεράστιο μαχητικό πνεύμα του Ιταλού.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles