spot_img

Οι αναβαθμίσεις της Ferrari για να κερδίσει τη Red Bull

Η Ferrari σχεδιάζει να φέρει ορισμένες αναβαθμίσεις στο GP Μαϊάμι, παρόλο που πρόκειται για νέα πίστα, με το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για την F1-75 να είναι προγραμματισμένο για το GP Ισπανίας.

Στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος της Formula 1 το 2022 η Ferrari βρίσκεται στην κορυφή και στις δύο βαθμολογίες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα όσα έχει πετύχει στους πρώτους τέσσερις αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη ιδιαίτερων αναβαθμίσεων στην F1-75. Αυτό πρόκειται να αλλάξει στους ερχόμενους αγώνες, καθώς η Ferrari δεν επιθυμούσε να βιαστεί ιδιαίτερα στην εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, στο GP Μαϊάμι η ομάδα με έδρα το Maranello θα δοκιμάσει μία νέα πίσω πτέρυγα, που θα είναι λίγο διαφορετική συγκριτικά με αυτή που χρησιμοποιήθηκε έως τώρα στους αγώνες. Οι αναβαθμίσεις της Ferrari, όμως, δεν περιορίζονται σε αυτόν τον τομέα. Για την ακρίβεια, ένα νέο πάτωμα έχει ήδη δοκιμαστεί από τον Charles Leclerc στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας. Το ίδιο concept χρησιμοποιήθηκε και από τον Carlos Sainz στις δοκιμές των ελαστικών της Pirelli που ακολούθησαν το GP Εμίλια-Ρομάνια.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Το πάτωμα που σχεδιάζει να φέρει η Ferrari θυμίζει αυτό της Red Bull Racing, με τους μηχανικούς των δύο ομάδων να δίνουν τη δική τους μάχη στην εξέλιξη των μονοθεσίων τους. Η νέα έκδοση του πατώματος για την ιταλική ομάδα έχει στόχο όχι μόνο να γίνουν πιο ομαλές οι αναπηδήσεις (φαινόμενο porpoising), αλλά και να εμφανίζονται λιγότερο συχνά. Ουσιαστικά, η Ferrari, όπως και κάθε ομάδα, θέλουν να πετύχουν ένα όσο γίνεται υψηλότερο όριο ταχύτητας στην εμφάνιση του φαινομένου, το οποίο παύει να υφίσταται όταν ξεκινά η επιβράδυνση ενός μονοθεσίου.

Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη μείωση του porpoising δεν έχουν να κάνουν μόνο με το να γίνει ένα μονοθέσιο πιο εύκολο στην οδήγηση. Παράλληλα, αυτό γίνεται πιο σταθερό και πιο αποτελεσματικό, από αεροδυναμικής άποψης. Τα ελαστικά, επίσης, αποδίδουν καλύτερα, φθείρονται λιγότερο και μειώνεται η πιθανότητα να υποστούν απώλεια πίεσης. Επιπλέον, βοηθά και τους μηχανικούς, καθώς μπορούν πιο εύκολα να δοκιμάσουν κάποιο setup που θα μεγιστοποιεί την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου και να βρουν την κατάλληλη ισορροπία που επιθυμεί ένας οδηγός.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η μάχη για το Πρωτάθλημα του 2022, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας (αναβαθμίσεις), συνεχίζεται στην αμερικάνικη ήπειρο, με τον πρώτο αγώνα στην πόλη του Μαϊάμι να είναι προγραμματισμένος στις 8 Μαΐου στις 22:30 ώρα Ελλάδος.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles