spot_img

Οι αποφάσεις της επιτροπής της Formula 1

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου, η επιτροπή της Formula 1 συγκεντρώθηκε και ασχολήθηκε με 3 βασικά ζητήματα.

Η επιτροπή της Formula 1 συναντήθηκε, για τρίτη φορά μέσα στο 2021, στο Λονδίνο στις 13 Οκτωβρίου. Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, επιβεβαίωσε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τόσο την τρέχουσα όσο και την επόμενη σεζόν. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είχαν να κάνουν με 3 “άξονες” λειτουργικών θεμάτων.

Διαβάστε επίσης: Didier Artzet – Το άγνωστο «καμένο χαρτί» της Γαλλίας

Αρχικά, παρουσιάστηκε το προσχέδιο για το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν του 2022, το οποίο θα κατατεθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (World Motor Sport Council – WSMC) στις 15 Οκτωβρίου για να πάρει την τελική έγκριση. Είναι γνωστό πως, ενώ υπάρχει πλάνο για αγώνα στην Κίνα, η διεξαγωγή του είναι αβέβαιη, με την πίστα της Imola (GP Εμίλια Ρομάνα) να φημολογείται ως η επικρατέστερη για αντικατάστασή του.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η σκέψη για το GP Κίνας να λειτουργήσει ως “αναπληρωματικό γεγονός” σε περίπτωση που ακυρωθεί κάποιος άλλος αγώνας από το υπόλοιπο πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Καθώς ο κόσμος βγαίνει από την πανδημία του Covid-19, η επιτροπή εγκωμίασε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της Formula 1 και της FIA στη διοργάνωση ενός προγράμματος 22 αγώνων το 2021, καθώς και στη σεζόν-ρεκόρ με πρόγραμμα 23 αγώνων το 2022.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Το δεύτερο θέμα που συζήτησε η επιτροπή αφορούσε την αντιμετώπιση αγώνων όπως το GP Βελγίου το 2021. Στην ανακοίνωση λέγεται πως:

Η επιτροπή συζήτησε πιθανές τροποποιήσεις στους Αθλητικούς Κανονισμούς και ζήτησε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Αθλητισμού (Sporting Advisory Committee) να λάβει υπόψη της αυτό το ζήτημα στην επόμενη συνάντησή της για να προτείνει αλλαγές στους κανονισμούς και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τέλος, η επιτροπή της Formula 1 συζήτησε και το sprint qualifying. Αρχικά, παρουσιάστηκε μία αναφορά για τους πρώτους δύο αγώνες που διεξήχθησαν με το συγκεκριμένο σύστημα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η αναφορά είχε σχόλια από μεγάλο αριθμό ενδιαφερόντων, οι οποίοι ήταν θετικοί για το concept του sprint qualifying. Μία επιπλέον αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί μετά τη διεξαγωγή του 3ου αγώνα με αυτό το σύστημα, το GP Βραζιλίας. Στοιχεία που σχετίζονται με μελλοντικούς αγώνες με sprint qualifying και με το πλαίσιο κανονισμών τους θα συζητηθούν και αναμένεται μία θετική απόφαση στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν το GP Βραζιλίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο τέλος της ανακοίνωσης, υπάρχει η υπενθύμιση πως όλες οι ρυθμιστικές αλλαγές υπόκεινται σε έγκριση από το WSMC την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles