spot_img

Οι απουσίες του Binotto αυξάνονται

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, θα χάσει ακόμα δύο αγώνες του πρωταθλήματος Formula 1 της φετινής σεζόν καθώς θα επικεντρωθεί στη δουλειά του μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας για το 2022.

Ο Mattia Binotto δεν έδωσε το παρόν στα paddock του GP Τουρκίας, αφήνοντας τον αθλητικό διευθυντή της Ferrari, Laurent Mekies, να ηγηθεί της προσπάθειας της ιταλικής ομάδας στο Istanbul Park.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Binotto ενημέρωσε, μέσω τηλεδιάσκεψης από το Maranello (έδρα της Ferrari), πως αυτό ήταν προγραμματισμένο από την έναρξη της φετινής σεζόν, όπως έγινε και πέρυσι με το GP Τουρκίας.

Αυτός ήταν ένας από τους αγώνες (GP Τουρκίας) που στόχευα να βρίσκομαι στη χώρα μου. Προφανώς το πρόγραμμα άλλαξε αρκετά από το ξεκίνημά του, επομένως άλλαξα κι εγώ τα πλάνα μου, όμως η Τουρκία ήταν μία από τις χώρες που δε θα πήγαινα ούτως ή άλλως. Θα απουσιάσω για τουλάχιστον άλλους δύο αγώνες πριν το τέλος της φετινής σεζόν. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, σκοπεύω να το κάνω στα GP Μεξικού και Βραζιλίας, θα δούμε αν θα αλλάξει κάτι.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας

Στη συνέχεια, ο Binotto εξήγησε το λόγο απουσίας του από αγώνες Formula 1 τη φετινή σεζόν, που δεν είναι άλλος από το σχεδιασμό του μονοθεσίου του 2022 με βάση ένα ολοκαίνουριο “πακέτο” τεχνικών κανονισμών. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, και το κριτήριο που επιλέγει τους αγώνες αυτούς.

Ο λόγος είναι, όπως θα φαντάζεστε, το ότι μιλάμε για μεγάλο ταξίδι, ειδικά σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία και το Μεξικό. Αυτό γίνεται γιατί πίσω στο Maranello έχουμε πραγματικά πολλά να κάνουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε μία ολόκληρη ομάδα, το τμήμα του σασί και της μονάδας ισχύος, καθώς και ολόκληρο τον οργανισμό. Αναφορικά με την εξέλιξη για το 2022, είμαστε σε μία κρίσιμη φάση, όπου ο χρόνος (για τη νέα σεζόν) πλησιάζει όλο και περισσότερο. Επομένως, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ πέρα. Από τον τρόπο που διαχειρίζομαι τα αγωνιστικά τριήμερα, ασφαλώς την Πέμπτη και την Παρασκευή με την παρουσία μου στο γραφείο μπορώ να είμαι πιο συγκεντρωμένος σε οτιδήποτε συμβάινει στο Maranello. Ενώ το Σάββατο και την Κυριακή τα αφιερώνω αποκλειστικά στους αγώνες.

Ο Binotto “έκλεισε” τις δηλώσεις του με μία ατάκα για τα πιθανά οφέλη από το γεγονός ότι δεν ταξίδεψε στην Τουρκία:

Μου είπαν, επίσης, πως η πτήση για την Κωνσταντινούπολη ήταν γεμάτη αναταράξεις, επομένως είμαι πολύ χαρούμενος που την έχασα!

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari επικεντρώνεται, όπως και πολλές ομάδες, κυρίως στην ανάπτυξη του μονοθεσίου της για την επόμενη σεζόν και τη νέα εποχή στη Formula 1. Παρ’ όλα αυτά, δε θα παρατήσει τη μάχη που δίνει για την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη McLaren, από την οποία βρίσκεται πίσω κατά 7,5 πόντους στη σχετική βαθμολογία. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles