spot_img

Οι χαμένοι βαθμοί της Ferrari και η λέξη που έχει απαγορευθεί στο Μαρανέλο

Ο επικεφαλής της Ferrari , Fred Vasseur, προτρέπει την ομάδα του να αξιοποιήσει περισσότερες ευκαιρίες το 2024, αφού «έφτιαξε μια λίστα» με όλες τις φορές που η Scuderia άφησε πολύτιμους βαθμούς να ξεγλιστρήσουν.

Η Ferrari ηττήθηκε απ’ τη Mercedes στη μάχη που είχαν για τη 2η θέση στο φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1 για 3 βαθμούς. Οι δύο ομάδες είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ακριβώς όπως κι η ομάδα από το Μπράκλεϊ, η Ferrari ξεκίνησε με το αριστερό στο Μπαχρέιν, με ένα μονοθέσιο που κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να κοντράρει τη Red Bull.

Εκτός όμως από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, η Scuderia έχασε και αμέτρητους βαθμούς μέσα από διάφορα θέματα, λάθη και προβλήματα αξιοπιστίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα για τον Charles Leclerc, ο οποίος χρειάστηκε να επιβληθεί σε ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα στη Σαουδική Αραβία, μετά την εγκατάλειψη του από τον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν. Ο Μονεγάσκος εγκατέλειψε επίσης στην Αυστραλία και την Ολλανδία, αποκλείστηκε για υπερβολική φθορά στη σανίδα του δαπέδου της SF-23 στο Όστιν και απέτυχε να εκκινήσει στη Βραζιλία, έπειτα από υδραυλικό πρόβλημα στον γύρο σχηματισμού. 

Ο Sainz απέτυχε επίσης να εκκινήσει έναν αγώνα, λόγω ενός προβλήματος στο σύστημα καυσίμων στο Κατάρ, και εγκατέλειψε μετά από επαφή με τον Oscar Piastri της McLaren στο Βέλγιο. Ο Vasseur κάλεσε την ομάδα του να σταματήσει να δίνει τόσους βαθμούς σε αντιπάλους το 2024, λέγοντας ότι έχει φτιάξει μια λίστα στο κεφάλι του με όλους τους βαθμούς που χάθηκαν λόγω μη εξαναγκασμένων λαθών. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Ξεκινήσαμε στραβά στο Μπαχρέιν όταν έπρεπε να σταματήσουμε, ήμασταν P3 και [δεχθήκαμε] την ποινή για τον δεύτερο αγώνα. Αυτό σήμαινε ότι για τον Charles ήταν, σχεδόν, ποινή αξίας 25 βαθμών. Συν τους βαθμούς που δίναμε στους άλλους με τις δύο Mercedes που ήταν πίσω μας. Αλλά και πάλι, δεν είναι μόνο αυτό – μπορείτε να κάνετε τη λίστα. Πιστέψτε με, έχω κάνει τη λίστα μια-δυο φορές και έχω στο μυαλό μου την ταξινόμηση χωρίς προβλήματα και γενικά, νομίζω ότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σίγουρα, δώσαμε περισσότερους βαθμούς από τους ανταγωνιστές μας και αυτό σημαίνει ότι είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά, για να είμαστε πιο καιροσκοπικοί και πιο αποτελεσματικοί».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 

Ο Vasseur προτίμησε να μην κάνει τα μαθηματικά δημόσια και είπε ότι η φράση «τι θα γινόταν αν» ήταν «εντελώς απαγορευμένη» στο εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο. Αντί να μείνουν σε αυτό που θα μπορούσε να είχε γίνει, θα γίνει δουλειά στην αποφυγή επαναλαμβανόμενων λαθών, καθώς ο Γάλλος συνεχίζει τη σταδιακή αναθεώρηση πολλών τμημάτων της ομάδας και του τρόπου επικοινωνίας τους. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«Θα το κρατήσω αυτό [καταμέτρηση χαμένων πόντων] στο μυαλό μου γιατί μισώ να αγωνίζομαι με το “αν”, γιατί όλοι μπορούν να αγωνιστούν με το «αν» και να κάνουν καλύτερη δουλειά. Σημαίνει ότι απαγορεύεται εντελώς στο εργοστάσιο να δουλεύεις με το “αν” αλλά είναι σημαντικό. Δεν είναι να βρούμε δικαιολογία γιατί φταίμε εμείς. Εκεί είναι που πρέπει να βελτιωθούμε. Υπάρχει ξεκάθαρα τεράστιο περιθώριο, βαθμολογικά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles