spot_img

Οι επιλογές ελαστικών των ομάδων για την Αυστραλία

Οι ομάδες της Formula 1 πραγματοποίησαν τις πρώτες επιλογές ελαστικών για το 2018 και το GP Αυστραλίας.

Η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η δράση ξεκινάει στο Αlbert Park της Μελβούρνης. Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους, με τις ομάδες να ετοιμάζονται δίχως διάλειμμα για τον εναρκτήριο αγώνα.

Η Pirelli τώρα όμως, ανακοίνωσε τις γόμες ελαστικών τις οποίες θα έχει στη διάθεσή του ο κάθε οδηγός στην Αυστραλία. Οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η ultra-soft (μοβ), η super-soft (κόκκινη) και η soft (κίτρινη).

Η Mercedes ακολούθησε την πιο ακραία στρατηγική, έχοντας 9 σετ της ultra-soft γόμας για τους δύο οδηγούς της, με τον Lewis Hamilton να έχει ένα παραπάνω σετ super-soft  και ένα λιγότερο soft από τον Valtteri Bottas.

Ανάλογη στρατηγική έχουν ακολουθήσει McLaren και Williams με 9 σετ της ultra-soft γόμας. Η ομάδα του Woking επέλεξε ομοιομορφία σε όλες τις γόμες, ενώ η ομάδα του Grove επέλεξε ανάλογη στρατηγική με τους πρωταθλητές.

Η Ferrari επέλεξε μια συντηρητική προσέγγιση για τον πρώτο αγώνα, με 7 σετ ultra-soft, και από 3 super-soft και soft. Παρόμοια στρατηγική ακολούθησε και η Renault με ένα παραπάνω σετ της super-soft, ενώ οι περισσότερες ομάδες επέλεξαν από 8 σετ της ultra-soft.

H φθορά των ελαστικών παραμένει ένα ερωτηματικό για τις ομάδες, καθώς η νέα άσφαλτος στην Βαρκελώνη, τους έδωσε διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με άλλες χρονιές. Όμως, δεν σημαίνει πως δεν έχουν μια καλή βάση για την έναρξη της χρονιάς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles