spot_img

Οι οδηγοί απαιτούν αλλαγές από την FIA

Οι οδηγοί της Formula 1 θέλουν από την FIA να αναθεωρήσει το ποινολόγιο άδειας του πρωταθλήματος για να μην αποβάλλονται από Grand Prix.

Το 2022 ο Pierre Gasly βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη κατάσταση στην καριέρα του στη Formula 1. Μέσα σε λίγους μήνες, ο Γάλλος οδηγός, βρέθηκε με 10 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια. Οι κανονισμοί του σπορ προβλέπουν, πως όταν ένας οδηγός φτάσει τους 12 βαθμούς ποινής, αποκλείεται από ένα Grand Prix.

O Gasly ενεπλάκη σε συμβάντα σε αγώνες που τον έφεραν στη θέση αυτή, όμως η πλειονότητά τους δεν περιλάμβανε σύγκρουση με άλλο οδηγό στην πίστα. Ενόψει της νέας σεζόν, που τον βρίσκει στην Alpine, ο 26χρονος θέλει αλλαγές στο σύστημα από την FIA.

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι πως θα αποκλειστώ από αγώνα, γιατί δεν θεωρώ αυτόν ανόητο ή επικίνδυνο οδηγό. Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός με τους ανόητους βαθμούς ποινής. Δεν έχω αλλάξει ποτέ την προσέγγισή μου στους αγώνες. Ελπίζω το σύστημα να αναθεωρηθεί το χειμώνα, διότι πιστεύω πως δεν θα είμαι ο μοναδικός που θα μπει σε μπελάδες. Είναι κρίμα να βλέπεις 4-5 οδηγούς να αποκλείονται από αγώνες», ανέφερε ο Γκασλί.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.

Επιπλέον, ανέφερε πως το θέμα αυτό έχει συζητηθεί αρκετές φορές μεταξύ των οδηγών, με τη συνεχόμενη αύξηση των αγώνων να είναι επίσης ένα πρόβλημα.

«Οι οδηγοί το συζητάμε συνεχώς. Κάποιοι οδηγοί θέλουν 4 βαθμούς ποινής για να αποκλειστούν από αγώνα και του χρόνου έχουμε 24 αγώνες και με έξι Σπριντ, πάμε τους 30 αγώνες. Όταν υιοθετήθηκε το σύστημα είχαμε 19 ή 20 αγώνες. Πιστεύω η FIA θα κοιτάξει το ζήτημα, θα βρει λύση και θα γίνουν πιο δίκαια τα πράγματα για όλους».

Ο Gasly θα παραμείνει με 10 βαθμούς ποινής μέχρι τον Μάιο του 2023. Ο Lance Stroll έχει 8 βαθμούς ποινής, ο Alex Albon έχει 7 βαθμούς ποινής, ενώ ο Fernando Alonso έχει 6. Ο κάθε βαθμός, έχει ισχύ συνολικά 12 μηνών.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles