spot_img

Οι οδηγοί της F1 που κόστισαν μία περιουσία σε ζημίες

Ποιος είναι ο πρωταθλητής της F1 το 2023 σε ζημιές που προκάλεσε είχε με ατυχήματα είτε με λάθη και ανέβασε το λογαριασμό στα ύψη; Ακολουθεί η απάντηση.

Το να είσαι οδηγός της Formula 1 είναι ένα όνειρο, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ωστόσο πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες δουλειές του πλανήτη, καθώς πρέπει να αποδίδεις στο μέγιστο σε κάθε τριήμερο, ενώ η πίεση είναι καθημερινό μέρος του παιχνιδιού.

Σπάνια βλέπουμε σε αγωνιστικό τριήμερο κάποιους οδηγούς να μην κάνουν λάθη. Κάποιοι τυχαίνει να είναι περισσότερο ατζαμήδες από άλλους και να «φουσκώνουν» το λογαριασμό ζημιών για τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς.

Για το 2023, πρωταθλητής στις ζημιές, σύμφωνα με έναν χρήστη του reddit που έκατσε και το έψαξε, αναδείχθηκε ο Logan Sargeant της Williams. Ο Αμερικανός στην πρώτη του σεζόν στο σπορ δεν εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και έκανε… λογαριασμό στη βρετανική ομάδα της τάξης των 4.333.000 δολαρίων.

Τη θέση αυτή πήρε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, που ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, o οποίος προκάλεσε ζημιές της τάξης των 3.644.000 δολαρίων. Το ποσό αυτό εκτοξεύθηκε στους τελευταίους αγώνες λόγω των ατυχημάτων σε Λας Βέγκας και Άμπου Ντάμπι. Τρίτος στη λίστα είναι ο Sergio Perez της Red Bull Racing με λογαριασμό στα 3.224.000 δολάρια.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 


Στην πρώτη 5άδα βρίσκονται επίσης οι Esteban Ocon της Alpine και Λανς Στρολ της Aston Martin, οι οποίοι πλησίασαν τα 3 εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.

Συνολικά, μόλις 5 οδηγοί ήταν κάτω από το 1 εκατομμύριο δολάρια σε επισκευές για το 2023, με τον τελευταίο στη λίστα να είναι ο Max Verstappen. Στην εποχή του budget cap είναι κρίσιμο για τις ομάδες να αποφεύγουν την οποιαδήποτε ζημιά στα μονοθέσιά τους, διότι αυτό έχει άμεση επιρροή στη λειτουργία των τεχνικών τμημάτων στα εργοστάσια.

F1 ζημιές

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles