spot_img

Μετρημένες οι μέρες του Perez στη Red Bull

Στη Red Bull Racing έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο ώστε ο Sergio Perez να αποχωρήσει με την πρώτη ευκαιρία, με τον αντικαταστάτη του να είναι έτοιμος.

Ακόμη δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν της Formula 1 και ήδη ο Sergio Perez είναι αντιμέτωπος με τεράστια πίεση. Ο Μεξικανός οδηγός είχε μια πολύ κακή σεζόν φέτος, παρά το γεγονός πως κατάφερε να πάρει δύο νίκες. Έχοντας στα χέρια του ένα από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία, πολλές φορές όχι απλά δεν τερμάτιζε πίσω από τον Max Verstappen, αλλά δεν είχε την ταχύτητα να ανέβει στο βάθρο.

Οι επαναλαμβανόμενες μέτριες έως κακές του εμφανίσεις σε συνδυασμό με την επιστροφή του Daniel Ricciardo στην F1, είχαν ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν σενάρια αντικατάστασης του Μεξικανού. Αυτό δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, ωστόσο με δεδομένο πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024, δύσκολα θα παραμείνει στους «ταύρους».

Οι επιδόσεις του χρειάζονται βελτίωση και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του.

Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, Joe Saward, ο Perez πρέπει να αποδείξει πως αξίζει να βγάλει τη σεζόν στη Red Bull Racing και θα… κρίνεται από την πρώτη στιγμή στο 2024. Στις τάξεις της αυστριακής ομάδας η υπομονή έχει σχεδόν εξαντληθεί και πλέον έχουν το «μαχαίρι στο λαιμό» του 34χρονου.

Όπως αναφέρει ο Βρετανός, αντικαταστάτης του θα είναι ο Daniel Ricciardo, ο οποίος μάλιστα θα δει τις απολαβές του να τριπλασιάζονται. Αυτό εφόσον πάρει προαγωγή στη μεγάλη ομάδα και γίνει για δεύτερη φορά teammate του Max Verstappen.

Τα μαντάτα για τον Perez δεν σταματούν εκεί, καθώς αν χάσει τη θέση του από τον Ρικάρντο, δεν θα υποβιβαστεί στη Scuderia AlphaTauri ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται η ομάδα. Τη θέση αυτή θα καλύψει ο Liam Lawson, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρικάρντο στο 2023 για τέσσερις αγώνες και οι επιδόσεις του εντυπωσίασαν τους ανθρώπους της Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles