spot_img

Οι βαθμοί που «πέταξε» ο Leclerc στη φετινή σεζόν

Το 2023 δεν είναι η χρονιά του Charles Leclerc, καθώς οδηγός της Ferrari στοιχειώνεται από κακή τύχη και μερικές φορές κάνει λάθη σε κρίσιμες στιγμές.

Ας ξεκινήσουμε με μία ανακεφαλαίωση.

Grand Prix Μπαχρέιν (και Σαουδικής Αραβίας)

Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Charles Leclerc πάλευε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, όμως η Ferrari δεν κατάφερε να εξελίξει το μονοθέσιο του 2022 με τον ρυθμό που το έκανε η Red Bull Racing. Στην πρεμιέρα του 2023 ο Leclerc βρισκόταν μόνος του στην 3η θέση πίσω απ’ τις δύο Red Bull, όταν ξαφνικά στον 41ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε στα ηλεκτρονικά του μονοθεσίου. Η ατυχία, ωστόσο, για τον Μονεγάσκο δεν τελείωσε εκεί, καθώς στον επόμενο αγώνα αναγκάστηκε να αλλάξει τον πίνακα ηλεκτρονικών ο οποίος είχε χαλάσει απ’ τον αγώνα του Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή 10 θέσεων για τον 2ο αγώνα του 2023.

Grand Prix Αυστραλίας

Μετά την 7η θέση που τερμάτισε στην πίστα της Τζέντα, ο Μονεγάσκος εκκινούσε στο Grand Prix Αυστραλίας απ’ την ίδια θέση. Ωστόσο στον 1ο γύρο του αγώνα, και ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις, είδε τον εαυτό του να κλείνεται απ’ τις δύο Aston Martin. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει μια αμυδρή επαφή με τον Lance Stroll στη στροφή 3, η οποία ήταν αρκετή για να καταλήξει στην αμμοπαγίδα και να σημειώσει τη δεύτερη εγκατάλειψη του σε τρεις αγώνες.

Grand Prix Μαϊάμι

Το Σαββατοκύριακο αυτό, για τον Leclerc, είχε ξεκινήσει στραβά απ’ την Παρασκευή, καθώς μια επαφή με τις μπαριέρες ανάγκασε τους μηχανικούς του να κάνουν υπερωρίες εκείνη τη μέρα. Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε το Σάββατο στα τελευταία λεπτά του Q3, όπου στην προσπάθεια του να πάρει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να του δώσει η SF-23 , ο Μονεγάσκος ξανακατέληξε στις μπαριέρες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

Grand Prix Ισπανίας

Το τριήμερο στην Καταλονία είδε το Leclerc να’ ναι εκτός ρυθμού, καταφέρνοντας το Σάββατο να καταταγεί μόλις στην 19η θέση. Παρ’ όλες τις αλλαγές που πραγματοποίησε η Scuderia στο στήσιμο του μονοθεσίου, ο Μονεγάσκος εκκινώντας απ’ τα πιτς, κατάφερε να φτάσει μέχρι μόλις την 11η θέση και 75 δευτερόλεπτα πίσω απ’ τον νικητή. 

Grand Prix Ουγγαρίας

Μπορεί ο Charles Leclerc να τερμάτισε στην 6η θέση, ωστόσο πολλά πήγαν λάθος εκείνη τη μέρα για τον οδηγό της Ferrari. Μια ποινή 5 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα τον είδε να χάνει μια θέση, ένα αργό pitstop 9 δευτερολέπτων, καθώς και η απώλεια πόσιμου νερού και ενδοεπικοινωνίας σίγουρα δεν συντέλεσαν στο να έχει ένα ανώδυνο τριήμερο ο Μονεγάσκος.

Grand Prix ΗΠΑ

Ο Leclerc και η Ferrari στις ΗΠΑ έχασαν βαθμούς, ίσως με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε κανονικά στην 6η θέση, ωστόσο μερικές ώρες μετά τον αγώνα, η σανίδα ρητίνης της SF-23 βρέθηκε, περισσότερο απ’ το επιτρεπτό, φθαρμένη με αποτέλεσμα να αποκλειστεί απ’ τον αγώνα και να χάσει 8 πολύτιμους βαθμούς.

Grand Prix Βραζιλίας

Η πιο πρόσφατη στιγμή ατυχίας του Leclerc είναι στο Interlagos της Βραζιλίας. Ο Μονεγάσκος ήταν καταπληκτικός στις κατατακτήριες και κατάφερε να καταταγεί στη 2η θέση πίσω απ’ τον Max Verstappen. Παρόλα αυτά, πριν καν εκκινήσει ο αγώνας, στον γύρο σχηματισμού, η SF-23 του Leclerc υπέστη αστοχία στα υδραυλικά. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μονεγάσκος να μην μπορέσει καν να εκκινήσει τον αγώνα και να χάσει πολύτιμους βαθμούς, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του στη μάχη που δίνει με τη Mercedes για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles