spot_img

Οργή Sainz για την ποινή: «Είναι η μεγαλύτερη ντροπή που έχω δει στο σπορ»

Φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος ήταν ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz για την ποινή που του κόστισε βαθμούς στο Άλμπερτ Παρκ.

Επεισοδιακό και ανατρεπτικό ήταν το φινάλε του Grand Prix Αυστραλίας, με τον Carlos Sainz να είναι ο μεγάλος χαμένος. Στην τρίτη εκκίνηση είχε επαφή με τον Fernando Alonso στης Aston Martin, στέλνοντας τον Ισπανό εκτός 10άδας.

Ωστόσο επιπλέον ατυχήματα που είχαν προκληθεί, οδήγησαν σε νέα διακοπή του αγώνα. Η Διεύθυνση Αγώνα έθεσε την κατάταξη για την επανεκκίνηση με βάση τον 57ο γύρο (πριν την τελευταία εκκίνηση) και αυτό επανέφερε τον Αλόνσο μπροστά από τον Sainz.

Αυτό δεν απέτρεψε τους αγωνοδίκες από το να εξετάσουν την επαφή των δύο οδηγών. Ο Sainz κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση και δέχθηκε 5 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο. Ο οδηγός της Ferrari πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ενώ ήταν 4ος, όμως έπεσε εκτός 10άδας στα τελικά αποτελέσματα.

Μιλώντας στο F1TV, o Sainz μετά το τέλος του αγώνα ήταν έξαλλος με την απόφαση των αγωνοδικών.

«Είναι η μεγαλύτερη ντροπή που έχω δει στο σπορ τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να μιλήσω άλλο. Είμαι πάρα πολύ νευριασμένος και πολύ απογοητευμένος. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Προτιμώ να πάω στους αγωνοδίκες, να πάρουν την ποινή πίσω. Πιστεύω πως δεν το αξίζω, είναι η πιο άδικη ποινή που έχω δει στη ζωή μου. Θα πάω λοιπόν πρώτα στους αγωνοδίκες. Ήρθα εδώ να μιλήσω στις κάμερες γιατί αν δεν το κάνω, θα πάρω δεύτερη ποινή».

Πλέον το ζήτημα θα λυθεί στο γραφείο των αγωνοδικών. Είναι άγνωστο προς ώρας το αν μπορεί να αναιρεθεί η απόφαση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles