spot_img

Όταν ο Alonso «δωροδοκούσε» μηχανικούς στη McLaren το 2007

Όταν ο Fernando Alonso πήγε στη McLaren για πρώτη φορά έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει τον Lewis Hamilton.

Μόνο επιτυχημένη δεν πρέπει να θεωρείται η σεζόν του Fernando Alonso στη McLaren το 2007. Ο Ισπανός έχασε το πρωτάθλημα της Formula 1 για ένα βαθμό, όμως η εξωαγωνιστική του κόντρα τόσο με την ομάδα όσο και με τον Lewis Hamilton σε συνδυασμό με το σκάνδαλο «Spygate» σημάδεψαν εκείνη τη χρονιά.

Ο Alonso δεν περίμενε ποτέ τον Hamilton, που το 2007 ήταν rookie, να τον κερδίζει συστηματικά και να του χαλάσει τα σχέδια για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Έτσι, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στράφηκε σε άλλες τακτικές ώστε να υπερισχύσει εντός της McLaren. Όπως αποκάλυψε ο πρώην μηχανικός της βρετανικής ομάδας, Marc Priestley, που έζησε από πρώτο χέρι την κόντρα των δύο οδηγών, ο Alonso έφτασε σε σημείο να δωροδοκήσει ανθρώπους της ομάδας, ώστε να έχει εύνοια εντός αυτής.

«Μία από τις τακτικές του Alonso ήταν να στρέψει όλη την ομάδα στη δική του πλευρά του γκαράζ. Υπήρξε μια στιγμή πίσω στο 2007 όπου ο Fernando εμφανίστηκε σε έναν αγώνα και ο μάνατζερ ή ο προπονητής του μοίρασε καφέ φακέλους που περιείχαν χρήματα για όλους τους μηχανικούς που δεν ασχολούνταν με το μονοθέσιο του Hamilton. Οπότε η ομάδα μηχανικών του πήραμε όλοι από αυτούς τους μικρούς φακέλους. Θυμάμαι να τον ανοίγω και περιείχε μέσα 1.500 ευρώ ή κάτι τέτοιο. Ήταν τρελό. Κοιτούσες γύρω σου και όλοι οι υπόλοιποι είχαν επίσης από ένα φάκελο. Ρωτούσαμε ο ένας τον άλλο πόσα χρήματα πήρε ο καθένας και ξαφνικά έχει επεκταθεί η όλη ιστορία στο εσωτερικό της ομάδας και οι μόνοι που δεν το ήξεραν ήταν οι μηχανικοί του Hamilton. Προσπαθούσε ο Alonso να έχει στήριξη, προσπαθούσε να ενθαρρύνει να υποστηρίξουν εκείνον στην έντονη μάχη που είχαν οι δύο».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το σχέδιο του Alonso δεν έπιασε, καθώς μαθεύτηκε γρήγορα στο εσωτερικό της ομάδας, όπως αναφέρει ο Priestley.

«Από τη μία μπορείς να πεις πως ήταν μια έξυπνη τακτική αλλά στο τέλος η ομάδα το έμαθε και μας έβαλαν να δωρίσουμε τα χρήματα αυτά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Λιούις έκανε διαφορετικά πράγματα, έπαιζε παιχνίδια με τα media, όλοι έκαναν λανθασμένες ή σωστές κινήσεις, κανείς δεν είναι τέλειος. Αμφότεροι πέτυχαν πολλά στην καριέρα τους, όμως είχαν πολύ διαφορετική προσέγγιση».

Πλέον εν έτει 2024 ο Hamilton μετρά 7 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1, με τον Alonsoνα έχει μείνει στα 2. Φέτος είναι η πρώτη ευκαιρία μετά από μία δεκαετία να δούμε τους δύο να παλεύουν μεταξύ τους και πάλι για τίτλους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles