spot_img

Η αγαπημένη Μόντσα κινδυνεύει να χαθεί από το πρόγραμμα της F1

Ξεκάθαρο μήνυμα από την F1 σχετικά με την παραμονή ή μη της θρυλικής Μόντσα στο καλεντάρι του σπορ τα επόμενα χρόνια. 

Η έλευση του 2024 φέρνει τη μεγαλύτερη σε μέγεθος σεζόν στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με συνολικά 24 στάσεις σε κάθε άκρη του πλανήτη. Σε ένα μαραθώνιο που περιλαμβάνει δύο Grand Prix επί ιταλικού εδάφους, αυτά της Μόντσα (GP Ιταλίας) και της Ίμολα (GP Εμίλια-Ρομάνια).

Και οι δύο πίστες έχουν συμβόλαιο φιλοξενίας Grand Prix έως και το 2025. Και βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για ανανέωση, με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Angelo Sticchi Damiani, να κάνει λόγο για επικείμενες συμφωνίες.

Ωστόσο, η τοποθέτηση του CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δεν περιλάμβανε αντίστοιχη αισιοδοξία. Αντίθετα, ο Ιταλός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για τη Μόντσα, αφού τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της θρυλικής πίστας έχουν καθυστερήσει σημαντικά!

«Βρισκόμαστε πράγματι σε διαπραγματεύσεις με τη Μόντσα και την Ίμολα, για πιθανή επέκταση των συμβολαίων. Έχω καλές επαφές με την Ιταλική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμό αλλά οι εργασίες που υποτίθεται πως θα ξεκινούσαν στη Μόντσα μετά το Grand Prix, έφτασε Δεκέμβριος και δεν είχαν ξεκινήσει. Υποτίθεται πως θα ξεκινήσουν σύντομα. Η πίεση που ασκώ είναι εποικοδομητική, όμως η γραφειοκρατία δεν θα έπρεπε να σταματά συγκεκριμένα projects. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις επιταγές της εποχής».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Έπειτα, ο 58χρονος αναφέρθηκε στον αγώνα της Ίμολα, τις ιδιαίτερες συνθήκες γύρω από αυτόν αλλά και το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει η Μόντσα.

«Το 2020 δόθηκε στην Ίμολα μία απίστευτη ευκαιρία και ήταν έτοιμοι να την εκμεταλλευτούν. Φέτος, δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αγώνα εκεί λόγω των πλημμυρών. Ανυπομονούμε να τρέξουμε εκεί φέτος αλλά πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό πως δεν μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερο ιδιωτικά. Πρέπει να καταλάβουμε αν η χώρα μας είναι διατεθειμένη να επενδύσει στη Formula 1, ως μία αθλητική και επενδυτική πλατφόρμα προβολής».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles