spot_img

Παγώνει η εξέλιξη στο MotoGP μέχρι το 2022

Το MotoGP πήρε μια άκρως καθοριστική απόφαση για το μέλλον του σπορ, το οποίο θα δώσει στις ομάδες μια σημαντική οικονομική ανακούφιση.

Η FiM, μαζί με τη Dorna και την Ένωση των ομάδων αποφάσισαν ομόφωνα πως η εξέλιξη των μοτοσυκλετών θα παγώσει από την αρχή της σεζόν, μέχρι και το τέλος του 2021. Αυτό θα βοηθήσει οικονομικά τις ομάδες, ώστε να μειώσουν το κόστος τους και να μπορέσουν να είναι οικονομικά βιώσιμες. Ως αποτέλεσμα τώρα, οι 6 κατασκευαστές του MotoGP δεν θα εξελίξουν νέες μοτοσυκλέτες για τη σεζόν του 2021.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όμως όπως όλα δείχνουν θα δούμε ίδια spec μοτοσυκλετών τόσο στο 2020, αλλά και το 2021. H KTM και η Aprilia είναι οι μοναδικοί κατασκευαστές που δεν έχουν φέτος πάγωμα στην εξέλιξη του κινητήρα τους, όμως λόγω κόστους δεν αποκλείεται να μην εκμεταλλευτούν την δυνατότητα αυτή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πάγωμα στην εξέλιξη για δύο αγωνιστικά χρόνια, δεν αποκλείεται να φέρει έναν κατασκευαστή με ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Όμως όπως είδαμε από τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές, οι 18 πρώτοι αναβάτες σε χρόνους ήταν μεταξύ τους στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Μπορεί η σεζόν του MotoGP να μην έχει ξεκινήσει, όμως οι μοτοσυκλέτες έχουν περάσει από το καθιερωμένο ομολογκάρισμα στις 25 Μαρτίου, ενώ εικονικά σχέδια από τα fairing των μοτοσυκλετών παραδόθηκαν επίσης στην FiM.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles