spot_img

F1: Σύστημα token για την εξέλιξη των μονοθεσίων;

Η F1 εξετάζει την επιστροφή της στο σύστημα εξέλιξης token, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στις κινητήριες μονάδες από την αρχή της υβριδικής εποχής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του autosport, σε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των ομάδων, της Liberty Media, του Ross Brawn και της FiA, έπεσε στο τραπέζι ένα σύστημα εξέλιξης για τα μονοθέσια. Ήδη είναι γνωστό πως τα σασί των ομάδων έχουν παγώσει για το 2021 σε μια σειρά μέτρων για την μείωση του κόστους, σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά των ομάδων πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Δίχως αγώνες δεν υπάρχει χρήμα να κινείται και αυτό θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις, ειδικά στα χρηματικά έπαθλα και τα έσοδα του σπορ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η πρόταση θέλει ορισμένα μέρη των μονοθεσίων να παγώνουν, ενώ για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί οι ομάδες να ξοδέψουν tokens για να τα εξελίξουν. Η πρόταση αυτή έχει ήδη πάρει στήριξη από πολλές ομάδες και δεν αποκλείεται σύντομα να πάρει τελική μορφή.

Η F1 έχει υιοθετήσει στο παρελθόν το σύστημα token στην εξέλιξη των κινητήριων μονάδων από το 2014, το οποίο σύστημα εγκαταλείφθηκε το 2017. Οι κατασκευαστές δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με την περιορισμένη ελευθερία που είχαν στην εξέλιξη και ειδικά στην περίπτωση της Honda και την αδυναμία της να μπορεί να πλησιάσει σε απόδοση τους τρεις υπόλοιπους κατασκευαστές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η F1 θα συνεχίσει να παίρνει δραστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους και θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων, καθώς οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 θα είναι τεράστιες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles