spot_img

Πανέτοιμος για την F1 ο Mick Schumacher

Ο Mick Schumacher μιλάει για την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν και την πρώτη του χρονιά στην F1.

Ο είκοσι ενός ετών οδηγός υπέγραψε αρχές Δεκεμβρίου του 2020 πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα της Haas. Μάλιστα, στο GP Άμπου Ντάμπι βρέθηκε μαζί με την ομάδα στα ελευθέρα δοκιμαστικά, όπου έκανε το πρώτο του δοκιμαστικό με την VF-20.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο ίδιος δηλώνει πόσο ικανοποιημένος είναι από μια χρονιά που στιγματίστηκε από την πανδημία.

Το 2020 ήταν μια τόσο δύσκολη χρονιά, που μοιάζει σχεδόν άδικο όταν βλέπω πόσο καλά πήγε για εμένα. Ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου έως τώρα και πέτυχα ένα στόχο που είχα από παιδί. Μπορώ να πω και επίσημα πλέον πως είμαι έτοιμος για την F1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #36 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Η σεζόν για τον νεαρό Γερμανό στην F2, αν και συνάντησε κάποιες δυσκολίες, κύλησε ομαλά. Πέτυχε δυο νίκες, στο GP Ιταλίας και στο GP Ρωσίας, καθώς και συνολικά δέκα βάθρα κερδίζοντας τον τίτλο με 215 βαθμούς.

Αν και στους τελευταίους αγώνες η απόδοσή μου δεν ήταν όπως θα ήθελα, ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να στεφθώ πρωταθλητής. Ενώ ήξερα ότι θα αγωνιστώ στην F1 φέτος, ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσω τον τίτλο στην F2. Αυτή είναι άλλωστε και η φύση μας ως οδηγοί. Αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε και αυτό είναι το φυσιολογικό.

Διαβάστε επίσης: Πάρε μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Αυτή την εβδομάδα, ο Mick βρέθηκε στο δοκιμαστικό της Ferrari στην πίστα Fiorano της Ιταλίας, όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την SF71H. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ταχύτητες των μονοθεσίων, ώστε να αξιοποιήσει τις χειμερινές δοκιμές με την Haas στο έπακρο.

Είμαι ευγνώμων για την ακαδημία της Ferrari, όχι μόνο για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν, αλλά και για το πώς πίστεψαν σ’ εμένα πριν ακόμα κλειδώσω τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό που μου δίνουν την δυνατότητα να οδηγώ μονοθέσιο της F1 και να παίρνω συμβουλές από άτομα με μεγάλη εμπειρία. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να βρεθώ στο ίδιο grid με τόσο σπουδαίους οδηγούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Φυσικά κανείς από μας δεν θα μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό για το ντεμπούτο του Mick Schumacher στην F1.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles