spot_img

Pedrosa: «Είμαι σούπερ χαρούμενος με τον αγώνα»

Ο Dani Pedrosa πήρε ένα ανέλπιστο βάθρο στο Le Mans, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα για τον ίδιο και κακό για τους αντιπάλους του.

Ο Ισπανός αναβάτης της Respol Honda, εκίνησε από την 5η σειρά της εκκίνησης. Κατάφερε να κερδίσει γρήγορα 7 θέσεις και με εξαιρετικό ρυθμό να φτάσει στην 5η. Όμως, οι πτώσεις των Marquez και Rossi τον έφεραν στο βάθρο και στην 2η θέση της βαθμολογίας οδηγών.

«Όλη τη νύχτα σκεφτόμουν πως θα περάσω το πρώτο εσάκι χωρίς προβλήματα και όταν το έκανα, ανακουφίστηκα. Ξεκίνησα από πολύ πίσω και ήξερα ότι οι πρώτες στροφές θα ήταν πολύ δύσκολες και ότι δεν θα ήταν εύκολο να κερδίσω έδαφος. Είμαι σούπερ χαρούμενος με τον αγώνα που έκανα. Το κλειδί ήταν η διαχείριση της όλης κατάστασης και η αποφυγή λαθών».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Rossi για το βάθρο στον τελευταίο γύρο, ενώ μίλησε και για την μάχη με τους Dovizioso και Crutchlow.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Valentino για αυτό το δώρο. Ήταν μια δύσκολη και περίπλοκη πρόκληση, το να προσπαθώ να είμαι επιθετικός, μένοντας όμως ψύχραιμος. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να εκμεταλλευτώ τις συγκυρίες και πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Στους τελευταίους δέκα γύρους είχα chattering (ταλαντώσεις) μπροστά και δεν μπορούσα να κερδίσω πολλά. Πρόσεξα μόνο να μην πέσω. Ο Andrea οδήγησε καλά. Ήταν δυνατός στην επιτάχυνση και στα φρένα και δεν ήταν εύκολο να τον προσπεράσω. Από την άλλη ο Cal έκανε ένα μικρό λάθος. Ανοίχτηκε λίγο και μπήκα, αλλά επανήλθε στην τροχιά του και ακουμπήσαμε. Ήμουν λίγο στο όριο, αλλά δεν είχα πρόθεση ν’ ακουμπήσουμε. Ευτυχώς δεν πέσαμε».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles