spot_img

Πέντε μάχες teammate που πρέπει να προσέξουμε το 2020

Το έναρξη της σεζόν για το 2020 βρίσκεται πολύ κοντά και το Automotonews.gr εξετάζει πέντε μάχες teammate που πρέπει να προσέξουμε.

#5 Alfa Romeoμάχες teammate 2020

H ομάδα της Sauber που αγωνίζεται με το όνομα της Alfa Romeo διαθέτει τον Πρωταθλητή του 2007, Kimi Raikkonen και τον οδηγό της Ferrari, Antonio Giovinazzi. O Φινλανδός είναι μια σταθερή αξία στο grid και ενώ δεν βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση οδηγικά, θα πραγματοποιήσει πολύ δυνατές εμφανίσεις και θα βαθμολογηθεί σε αγώνες τους οποίους μπορεί να το πραγματοποιήσει. Αν καταφέρει να επικρατήσει του Ιταλού, τότε δεν αποκλείεται να τον δούμε να τον αντικαθιστά ο Mick Schumacher ή κάποιος άλλος οδηγός από την ακαδημία της Ferrari.

Η φετινή χρονιά για τον Giovinazzi είναι τόσο σημαντική, όπου μπορεί να φτάσει να αποδείξει πως αξίζει να αγωνίζεται στη Ferrari το 2021, όμως μπορεί πολύ εύκολα να βρει τον εαυτό του εκτός F1 εάν χάσει κατά κράτος από τον Φινλανδό. Από τη μεριά του ο Raikkonen, μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στο σπορ ή να αποχωρήσει μετά το πέρας της σεζόν.

#4 Haas

Οι οδηγοί της αμερικανικής ομάδας είχαν ένα εφιαλτικό 2019, με ένα μονοθέσιο που μπορούσε να μπει στο Q3 στις κατατακτήριες και στον αγώνα να μάχεται στο πίσω μέρος του grid με την Williams. Τόσο ο Kevin Magnussen αλλά και ο Romain Grosjean βρέθηκαν πολύ κοντά στο να αποχωρήσουν το 2019 και φέτος πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στην F1. Η μεταξύ τους μάχη θα έχει έναν νικητή και ο ηττημένος είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς, με την ομάδα να θέλει να ανέβει επίπεδο στο σπορ.

#3 Renault

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η γαλλική ομάδα είχε ένα μέτριο 2019, όπου είδε την πελατειακή ομάδα της να την κερδίζει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με σχετική άνεση. Φέτος, το οδηγικό της δίδυμο αποτελείται από έναν οδηγό που κέρδισε στα ίσα τον Sebastian Vettel στο ίδιο μονοθέσιο και τον οδηγό που κέρδισε στα ίσα και πήρε πρωτάθλημα απέναντι στον Max Verstappen. O Daniel Ricciardo είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με την ομάδα και για την ώρα αφήνει τα χαρτιά του ανοικτά, ενώ ο Esteban Ocon θέλει να αποδείξει πως μπορεί να θεωρείται οδηγός κορυφαίας κλάσης. Από το καλοκαίρι και μετά, περιμένουμε τη μεταξύ τους μάχη να φουντώσει και τα αποτελέσματα θα είναι κρίσιμα.

Μην ξεχνάμε πως η Renault έχει στην ακαδημία της τον Guanyu Zhou, ο οποίος αν κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα στη Formula 2, δεν αποκλείεται να πείσει την Renault πως δεν χρειάζεται να πληρώνει με 8ψήφια νούμερα τον Ricciardo και να κάνει το βήμα στην F1.

#2 McLaren

Ένα από τα πιο εκρηκτικά δίδυμα του grid για το 2020 που μπορεί να θεωρηθεί και άκρως φιλικό προς τα media ετοιμάζεται για μια κονταρομαχία, με στόχο τον τίτλο του Best of the Rest. Φέτος οι Carlos Sainz και Lando Norris έχουν να κυνηγήσουν τους οδηγούς της Racing Point (ή έστω έναν από τους δύο) και να αποδείξουν πως αξίζουν τον σεβασμό του grid και το στάτους του νούμερο ένα στην ομάδα. Δεν αποκλείεται βέβαια ματιές από Ιταλία να πέσουν πάνω τους, εφόσον μια δεύτερη θέση στην Ferrari μείνει ελεύθερη. Αν δύο οδηγοί θέλουν να ηγηθούν των teammate τους, αυτοί είναι οι Sainz και Norris στην MCL35.

#1 Ferrari

Η Scuderia Ferrari μπορούμε να πούμε πως έχει περισσότερα εξωαγωνιστικά προβλήματα από αγωνιστικά. Όταν έχεις το πρόβλημα με τον κορονοϊό στην Ιταλία, την μυστική συμφωνία με την FiA που έφερε μια μεγάλη αντίδραση από τις ομάδες και δίλημμα για το οδηγικό δίδυμο την επόμενη σεζόν, η ταχύτητα της SF1000 είναι σχετική. O Sebastian Vettel έχει αφήσει την ανανέωση στην άκρη και θέλει φέτος να αποδείξει την αξία ενός 4 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και να επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό, δείχνοντας στους tifosi πως είναι ο οδηγός που αγάπησαν από το 2015.

Από την άλλη ο νεαρός superstar, Charles Leclerc, θέλει από τη μεριά του να δείξει πως δεν ήταν τυχαία η χρονιά του 2019, το 2020 να μπορέσει να κερδίσει αγώνες, να γίνει το νούμερο ένα και το μέλλον της Ferrari και αν το μονοθέσιο του το επιτρέπει, γιατί να μην διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι πως η μάχη των δύο Ferrari θα είναι το νούμερο ένα δίδυμο που θα παρακολουθούμε με αγωνία φέτος.

Εσείς τι πιστεύετε για τα παραπάνω ζευγάρια και τι θα θέλατε να προσθέσετε στην λίστα αυτή;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles