spot_img

Perez: «Άλλοι οδηγοί θα πάτωναν δίπλα στον Verstappen»

Ο Sergio Perez υποστηρίζει με μεγάλη σιγουριά πως οι περισσότεροι οδηγοί θα αποτύγχαναν παταγωδώς ως teammate του Max Verstappen στη Red Bull Racing.

Το πολύ κακό του σερί στους τελευταίους αγώνες της Formula 1 κατάφερε να σπάσει ο Sergio Perez στο Grand Prix Ουγγαρίας, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση. Αν και στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου κατάφερε να σημειώσει μόλις τον 9ο ταχύτερο χρόνο, πέρασε τουλάχιστον στο Q3 κάτι που δεν είχε πετύχει για πέντε συνεχόμενους αγώνες. Αντίθετα ο teammate του Max Verstappen έχει μονοπωλήσει συστηματικά στην κορυφή και πλέον έχει ξεφύγει βαθμολογικά με 110 βαθμός από το Μεξικανό οδηγό στη 2η θέση.

Ο Perez δεδομένου ότι έχει στα χέρια του ένα από τα πιο ανταγωνιστικά μονοθέσιο στο grid έχει δεχθεί πολύ αυστηρή κριτική για την απόδοσή του στην πίστα. Ο ίδιος όμως ισχυρίζεται ότι η θέση σου στην ομάδα είναι άκρως απαιτητική.

«Πολλοί άλλοι οδηγοί, σχεδόν το 90%, θα πάτωναν ως teammate του Verstappen. Αν δεν είσαι ψυχολογικά σκληραγωγημένος δεν επιβιώνεις στη Red Bull και δεν πρέπει να υποτιμούμε την πίεση την οποία δεχόμαστε. Είναι μια ομάδα όπου εάν έχεις ένα κακό σέσιον υπάρχουν άλλοι πέντε οδηγοί που περιμένουν από πίσω. Έχει και πίεση συνεχώς από τα μέσα ενημέρωσης και δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια σε άλλη ομάδα. Σε κάθε άλλη ομάδα οι οδηγοί έχουν κακές μέρες και απλά όλα είναι οκ. Στη Red Bull αν δε τα πας καλά πρέπει να φύγεις από την ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. 

Το συμβόλαιο του Perez με την αυστριακή ομάδα λήγει μετά την ολοκλήρωση της σεζόν για το 2024. Όπως είναι γνωστό η Red Bull είναι μια ομάδα που δεν “χαρίζεται” εύκολα στους οδηγούς της αν δεν έχουν την επιθυμητή απόδοση και όπως τονίζει και ο Perez στην συνέχεια βάζουν πάντα πολύ ψηλά τον πήχη.

«Δεν θα πω ονόματα αλλά πολύ λίγοι οδηγοί στο grid θα μπορούσαν να κερδίσουν το Verstappen με το ίδιο μονοθέσιο. Όσοι απλά κάθονται στον καναπέ και παρακολουθούν τον αγώνα δεν καταλαβαίνουν πόσο ευαίσθητοι είναι οι οδηγοί με άλλο στήσιμο στο μονοθέσιο. Κάποια μονοθέσια είναι πιο εύκολα στην οδήγηση και υπάρχουν στιγμές μέσα στη σεζόν που γίνεσαι πολύ άνετος με αυτό και τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Εκεί είναι που πρέπει να αντισταθμίσεις πολλά στον χειρισμό του μονοθεσίου και αυτό δεν έρχεται τόσο φυσικά. Στο τέλος βλέπεις πολλές διαφορές που γίνονται σημαντικές. Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Χωρίς αμφιβολία όμως ο Max κρίνει τον εαυτό του διαφορετικά από άλλους οδηγούς της Red Bull. Οι απόψεις του κοινού θα υπάρχουν πάντα και είναι φυσιολογικό, αλλά εγώ επικεντρώνομαι στον εαυτό μου».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles