spot_img

Περιζήτητος ο Albon από κορυφαίες ομάδες

Ο Alex Albon αναμένεται να είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της φετινής Silly Season της Formula 1 και αυτό προκαλεί «πονοκέφαλο» στη Williams.

Η «Silly Season» της Formula 1 φαίνεται πως ξεκίνησε από νωρίς φέτος. Πάνω από τους μισούς οδηγούς του grid βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους και δεν αποκλείεται να ανακατευτεί αρκετά η τράπουλα το 2025. Οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγάλες, μιας και οι ομάδες κοιτούν πλέον μακροπρόθεσμα.

Το 2026 το σπορ αλλάζει σελίδα, με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς να δημιουργούν νέα δεδομένα. Επιπλέον, η Audi θα κάνει την είσοδό της στο σπορ, ενώ πιθανή είναι η ένταξη 11ης ομάδας, της Andretti. Για το λόγο αυτό, θέλουν να οριστικοποιήσουν από τώρα τα πλάνα τους και τα νέα τους αποκτήματα να έχουν ένα χρόνο εξοικείωσης με την ομάδα.

Ένας οδηγός που βρίσκεται στη λίστα αρκετών ομάδων είναι ο Alex Albon της Williams. O Ταϊλανδός έκανε μια εξαιρετική σεζόν το 2023, βοηθώντας την ομάδα του στην κατάκτηση της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν, ενώ η εμπειρία του από τη Red Bull Racing το 2019 και το 2020 είναι πολύτιμη για οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Albon έχει συμβόλαιο με τη Williams έως το 2025, ωστόσο σύμφωνα με το ESPN ψάχνει τον τρόπο να αποδεσμευθεί νωρίτερα. Το 2023 μάλιστα, έγινε προσπάθεια από δύο ομάδες του grid ώστε να τον κάνουν δικό τους για το 2024.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Νέες πληροφορίες που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, θέλουν τις Scuderia Ferrari και Audi να έχουν τον Ταϊλανδό στην κορυφή της λίστας τους. Στην ιταλική ομάδα τόσο ο Charles Leclerc όσο και ο Carlos Sainz είναι στον τελευταίο τους χρόνο συμβολαίου και είναι ξεκάθαρο πως ο Μονεγάσκος έχει προτεραιότητα. Ωστόσο και η παραμονή του Ισπανού είναι αρκετά πιθανή, μιας και είναι πολύ ικανοποιημένοι στο Μαρανέλο μαζί του.

Όσον αφορά την Audi, πολλά ονόματα έχουν συνδεθεί μαζί της και θέλουν σίγουρα να υπογράψουν με οδηγό από το «πάνω ράφι», όπως ο Carlos Sainz. Ο Albonτο 2026 θα είναι 29 ετών και θα έχει την εμπειρία, εφόσον επιλεχθεί και υπογράψει, να ηγηθεί της προσπάθειας των Γερμανών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στη Williams θα ήθελαν όσο τίποτα τη μακροπρόθεσμη παραμονή του Albon.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles