spot_img

Πιέζει με την εξέλιξη η McLaren

H McLaren δεν πρόκειται να σταματήσει την εξέλιξη του μονοθεσίου  σύμφωνα με τον Eric Boullier, παρά την βελτίωση που περιμένει από τη Honda.

H σεζόν έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για την McLaren Honda, καθώς ο κινητήρας της Honda είναι αναξιόπιστος, δεν έχει την απαραίτητη ισχύ και η κατανάλωση καυσίμου είναι μεγάλη.

Οι αναβαθμίσεις στον κινητήρα, ήταν αρχικά προγραμματισμένες για το GP του Μονακό, όμως δεν είναι σίγουρο πως η Honda θα μπορέσει να προλάβει αυτή τη προθεσμία. Επιπλέον, το γεγονός πως το μονοθέσιο έχει κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα δοκιμών, έχει αφήσει πίσω την ομάδα σε εξέλιξη.

Η McLaren δοκίμασε αρκετές αεροδυναμικές λύσεις στο τεστ του Μπαχρέιν, μεταξύ αυτών νέα πίσω αεροτομή. Όμως, σύμφωνα με τον Boullier, η ομάδα του δεν μπορεί να περιμένει λύτρωση από τη Honda και πρέπει να συνεχίσει την εξέλιξη.

«Πρώτα απ’όλα, οι αγώνες είναι το DNA μας και δεύτερον, αν σταματήσουμε την εξέλιξη θα καταρρεύσουμε. Και δεν πρέπει να καταρρεύσουμε. Είμαστε υπεύθυνοι για την απόδοση του σασί, οπότε πρέπει να διασφαλίσουμε πως έχουμε ένα καλό σασί και να το εξελίξουμε. Πρέπει επιπλέον να προετοιμαστούμε για τα επόμενα χρόνια, καθώς οι κανονισμοί θα παραμείνουν σταθεροί. Είμαστε επαγγελματίες και αγωνιζόμαστε και δεν μπορείς απλά να σταματήσεις επειδή ένας τομέας δεν δουλεύει».

Όσο για τη Honda, δήλωσε:

«Εάν ήταν χαλαροί, τότε κάτι θα ήταν λάθος. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, ελπίζω. Ο προβληματισμός είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ευρώπη, ακόμη κι όταν η κουλτούρα είναι διαφορετική. Έχουν δοκιμάσει πολλά πράγματα. Δουλεύουν πολύ σκληρά και πρέπει να βρουν το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες. Πρέπει να δουλέψουν στο δυναμόμετρο για να βρει την έλλειψη απόδοσης».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles