spot_img

Ποινή 10 θέσεων στον Leclerc στη Σαουδική Αραβία

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Charles Leclerc θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση του GP Σαουδικής Αραβίας το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο. 

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς για τη Scuderia Ferrari και τον Charles Leclerc. Έπειτα από την εγκατάλειψή του από την πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023, στο Μπαχρέιν, θα ξεκινήσει με μειονέκτημα και τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, έχει ποινή 10 θέσεων στο grid του αγώνα της Τζέντα, καθώς η Scuderia τοποθέτησε στην SF-23 την τρίτη κατά σειρά μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης (CE-Control Electronics) και καθώς κάθε οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι δύο μέσα στη σεζόν, η υπέρβαση του ορίου συνεπάγεται ποινή.

Διαβάστε επίσης: Ferrari και Leclerc «ψήνουν» νέο συμβόλαιο συνεργασίας

Εξέλιξη που επηρεάζει τόσο τις ελπίδες του 25χρονου για την πρώτη του νίκη στη Σαουδική Αραβία αλλά σίγουρα επηρεάζει αρνητικά και την ψυχολογία του, αφού η ιταλική ομάδα έχει κάνει εφιαλτικό ξεκίνημα στη σεζόν και είναι μόλις τέταρτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Θυμίζουμε πως οι «κόκκινοι» αποφάσισαν να αλλάξουν τόσο την CE όσο και τη μπαταρία της υβριδικής μηχανής του Leclerc όταν πριν τον αγώνα εντόπισαν δυσλειτουργία. Κι έπειτα, στον γύρο 39, ήρθε η εγκατάλειψη.

Μιλώντας στο motorsport.com, o επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, είπε σχετικά με τον ποινή που θα δεχθεί ο Μονεγάσκος.

«Είχαμε δύο προβλήματα. Το ένα το πρωί της Κυριακής όταν ενεργοποιήσαμε τη μονάδα ισχύος κι ένα στον αγώνα, δυστυχώς σε τομέα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει πρόβλημα στο παρελθόν. Ελπίζω πλέον όλα να είναι υπό έλεγχο. Εξετάσαμε ενδελεχώς το πρόβλημα και το πληρώσουμε με την ποινή στη Τζέντα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles