spot_img

Ποινή στον Alonso που μένει εκτός βαθμών (vid)

Ο Fernando Alonso δέχθηκε δεύτερη ποινή μετά το τέλος του GP Μαϊάμι, πράγμα που τον φέρνει εκτός βαθμολογούμενης 10άδας.

Ο αγώνας στο Miami International Autodrome εξελισσόταν με θετικό τρόπο για τον Ισπανό οδηγό της Alpine. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Grand Prix βρισκόταν εντός βαθμών κι έδινε έντονη μάχη με τον Pierre Gasly της Scuderia AlphaTauri. Στον 39ο γύρο ο Alonso επιχείρησε να περάσει τον Γάλλο στη στροφή 1, όμως έκανε λάθος και τον χτύπησε.

Για το λόγο αυτό οι αγωνοδίκες του έδωσαν 5 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο καθώς τον θεώρησαν υπαίτιο για την επαφή με την AT03. Ως αποτέλεσμα τερμάτισε στην 9η θέση πίσω από τον teammate του, Esteban Ocon. Ωστόσο μετά το τέλος του Grand Prix υπήρξαν επιπλέον εκπλήξεις για τον Ισπανό.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν την κίνηση του Alonso που έκοψε το σικέιν των στροφών 14-15 στους τελευταίους γύρους. Από την ανάλυση των δεδομένων, είδαν πως κέρδισε αρκετό χρόνο κι έτσι ο Ισπανός δέχθηκε ακόμη 5 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο. Αυτό τον έριξε εν τέλει στην 11η θέση στα τελικά αποτελέσματα, με τους Alex Albon και Lance Stroll να κερδίζουν από μία θέση. Έτσι, ο Ταϊλανδός κατάφερε να βαθμολογηθεί για δεύτερη φορά φέτος, ενώ ο Καναδός πήρε 1 βαθμό εκκινώντας από το pitlane.

Ο λόγος που ο Alonso πήρε και δεύτερη ποινή.

Επιπλέον ο Alonso δέχθηκε 3 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια για τα δύο συμβάντα που είχε. Ποινή 5 δευτερολέπτων δέχθηκε και ο Daniel Ricciardo της McLaren, ενώ οι αγωνοδίκες δεν έριξαν ευθύνη σε κάποιον εκ των Sebastian Vettel ή Mick Schumacher για την επαφή που είχαν στο τέλος του αγώνα.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles