spot_img

Leclerc: «Η Red Bull είχε πλεονέκτημα στον αγώνα»

Ο Charles Leclerc παραδέχτηκε μετά το τέλος του GP Μαϊάμι πως η Red Bull Racing ήταν ανώτερη σε ρυθμό αγώνα από τη Ferrari.

Η Ferrari είχε τους οδηγούς της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης στο GP Μαϊάμι, κάτι που αρχικά της έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό, όμως, εξανεμίστηκε γρήγορα από τον Max Verstappen, που είδε πρώτος την καρό σημαία στο Miami International Autodrome. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πέρασε τον Carlos Sainz στην εκκίνηση και τον Charles Leclerc στον 9ο γύρο. Έπειτα, απειλήθηκε ελάχιστα, με την ιταλική ομάδα να καταλαμβάνει τις άλλες δύο θέσεις στο podium.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Charles Leclerc, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση, περιέγραψε το GP Μαϊάμι από τη δική του οπτική:

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δυσκολευτήκαμε αρκετά με τα medium ελαστικά, ειδικότερα, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Εκεί δεχτήκαμε το προσπέρασμα και αυτό έκανε τον αγώνα λίγο πιο δύσκολο για τη συνέχεια. Με τα hard ελαστικά ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και στο τέλος πίστευα πως μπορούσα να περάσω τον Max (Verstappen) σε κάποιο σημείο. Σήμερα, όμως, είχαν το πλεονέκτημα αναφορικά με το ρυθμό αγώνα. Ήταν, ωστόσο, διασκεδαστικός αγώνας, αισθάνθηκα και πάλι πολύ ωραία που είδα τόσους πολλούς θεατές της Ferrari στις κερκίδες. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Έπειτα, ο Leclerc αναφέρθηκε στη συνέχεια της μάχης του με τον Max Verstappen στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1:

«Πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε. Οι αναβαθμίσεις θα είναι πολύ σημαντικές στη διάρκεια της χρονιάς και ελπίζω πως μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός από τον επόμενο αγώνα. Η μάχη είναι πολύ μεγάλη από το ξεκίνημα της χρονιάς, ελπίζω πως θα συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Charles Leclerc παραμένει επικεφαλής του Πρωταθλήματος οδηγών τη φετινή χρονιά, όμως ο Max Verstappen τον πλησίασε στους 19 πόντους.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles