spot_img

Πολύ κοντά σε είσοδο στην F1 η Porsche

Η Porsche είναι πολύ κοντά στην είσοδό της ως κατασκευαστής στην F1 το 2026, καθώς τα «θέλω» της συμβαδίζουν με την κατεύθυνση της FIA για τη νέα γενιά κινητήρων.

Την τελευταία περίοδο, ο Όμιλος της Volkswagen έχει έρθει σε επαφή με την FIA και συζητείται η είσοδος της Porsche στην F1 το 2026. Οι διαπραγματεύσεις των δυο άκρων έχουν επικεντρωθεί στο νέο πλαίσιο κανονισμών που θα τεθεί σε ισχύ, το οποίο θα ικανοποιεί παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες ομάδες εντός και εκτός F1. Βασική αμφιβολία αποτελεί το εάν η Porsche θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του αθλήματος και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο υγιή ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Υποτιμημένοι «άφαντοι» της F1 – #1, Gabriele Tarquini

Ο νέος αντιπρόεδρος της Porsche, Thomas Laudenbach, τόνισε πως οι κανονισμοί σχετικά με τη νέα γενιά κινητήρων συμβαδίζουν με το πρόγραμμα της Porsche. Συγκεκριμένα, η τεχνοτροπία στις νέες μονάδες ισχύος θα ακολουθεί μια προσέγγιση πιο κοντά στην νοοτροπία των συμβατικών αυτοκινήτων. Αντίστοιχα, η Porsche έχει επικεντρωθεί σε κινητήρες ηλεκτρικής ισχύος, βασικό χαρακτηριστικό της turbo-hybrid γενιάς.

Μελλοντικά η βιομηχανία θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επομένως, είναι σημαντικό η Formula 1 να στραφεί προς την ίδια κατεύθυνση. Σίγουρα είναι αδύνατο να σχεδιαστεί ένας εξ ολοκλήρου ηλεκτρικός κινητήρας, αλλά πρέπει ως κατασκευαστής να εκπροσωπείς το παρόν. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις για το τέλος της σεζόν.

Παράλληλα, ο Laudenbach υπογράμμισε πως ένας νέος σχεδιασμός, που θα στηρίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια, θα περιορίσει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Αυτή είναι άλλωστε μια από τις βασικές ανησυχίες της F1, ειδικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, η οποία την ώθησε στην εφαρμογή του “cost cap”. 

Προς το παρόν όλα δείχνουν πως είμαστε στην ίδια σελίδα, αν και δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση ακόμα. Τόσο εμείς όσο και η FIA πιστεύουμε πως οι κινητήρες πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρικό χαρακτήρα και να αποτελούνται από πιο συμβατικά τμήματα. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος έχει δείξει ενδιαφέρον για το άθλημα. Η Porsche μάλιστα είχε σε εφαρμογή πρόγραμμα για το 2021 με στόχο να σχεδιάσει έναν κινητήρα που στην συνέχεια θα μπορούσε να μεταποιήσει για το WEC. Το πρόγραμμα κατέληξε σε αδιέξοδο όταν η F1 δεν άλλαξε το πλαίσιο κανονισμών. Η συνεργασία τώρα όμως μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.  

Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε άμεσα εάν θέλουμε να αγωνιστούμε το 2026. Με την είσοδο μας στο Πρωτάθλημα ως κατασκευαστές είναι πολλά που θα πρέπει να αναλογιστούμε και φυσικά την αλλαγή στους Τεχνικούς Κανονισμούς.           

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles