spot_img

Πονοκέφαλος στη Red Bull με τα προβλήματα του Verstappen

Η Red Bull Racing χρειάζεται να επικεντρωθεί απόλυτα στα ανεξήγητα, μέχρι στιγμής, προβλήματα που αντιμετώπισε ο Max Verstappen με τα ελαστικά του στο GP Αυστρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας σε θέματα Formula 1, Dr. Helmut Marko.

Ο Max Verstappen ξεκίνησε ιδανικά το τριήμερο του GP Αυστρίας, παίρνοντας την pole position την Παρασκευή, ενώ νίκησε και τον αγώνα σπριντ του Σαββάτου. Στον κυριακάτικο αγώνα στο Red Bull Ring, παρόλο που ο Ολλανδός στην εκκίνηση διατήρησε την πρωτοπορία, έγινε πολύ γρήγορα αντιληπτό πως η Ferrari, ειδικά στα χέρια του Charles Leclerc, είχε πολύ καλύτερο ρυθμό. Η F1-75 διαχειριζόταν πολύ καλύτερα τη φθορά ελαστικών από την RB18, με το Max Verstappen να μην μπορεί να αντιμετωπίσει το Μονεγάσκο. Ο οδηγός της Ferrari τον προσπέρασε συνολικά τρεις φορές εντός πίστας και κατέκτησε τη νίκη με αγχωτικό τρόπο στο φινάλε, λόγω ενός προβλήματος με το πεντάλ του γκαζιού του.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας. Βρείτε το link εδώ.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα ελαστικά του ο Max Verstappen στο GP Αυστρίας ήταν κάτι που δεν περίμενε η Red Bull Racing, σύμφωνα με τον Dr. Helmut Marko. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας σε θέματα Formula 1 εξέφρασε την άποψή του, μετά το τέλος του αγώνα, στο Sky Sports Germany:

«Μετά την κυριαρχία μας την Παρασκευή και το Σάββατο, αυτό ήταν έκπληξη για εμάς (στον αγώνα). Η φθορά των ελαστικών την οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα (GP Αυστρίας) είναι κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που αποτέλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν πως με το τελευταίο σετ ελαστικών είχαμε καλό ρυθμό, ενώ ήταν πολύ καλή η φθορά του, αλλά και οι θερμοκρασίες των ελαστικών. Επομένως, τι ακριβώς συνέβαινε; Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να βρούμε λύση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Max Verstappen περιόρισε, ως ένα βαθμό, τις απώλειες του από το GP Αυστρίας. Μετά την ολοκλήρωση του τριημέρου στο Red Bull Ring, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει διαφορά 38 πόντων στη βαθμολογία οδηγών της Formula 1 από τον Charles Leclerc.

Δείτε το GP Silverstone για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles