spot_img

Binotto: «Αγχώθηκα τόσο, δεν μπορούσα να βλέπω τους τελευταίους γύρους»

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, παραδέχθηκε πως οι τελευταίοι γύροι στο Σπίλμπεργκ ήταν τόσο αγχωτικοί που δεν μπορούσε να κοιτά στην τηλεόραση.

Το Grand Prix Αυστρίας αποδείχθηκε ένα τρενάκι τρόμου για την Scuderia Ferrari. Η F1-75 είχε ταχύτατο ρυθμό στην πίστα και γρήγορα απείλησε τον Max Verstappen, ο οποίος εκκίνησε από την pole position. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing αντιμετώπιζε φθορά στα ελαστικά, σε τέτοιο βαθμό που δεν είχαν προβλέψει οι μηχανικοί της ομάδας με αποτέλεσμα να πέσει σημαντικά η απόδοση της RB18. 

Ο Charles Leclerc στον 53ο γύρο προσπέρασε για τρίτη φορά τον Verstappen και ηγήθηκε στον αγώνα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Λίγου γύρους μετά ο teammate του Carlos Sainz είχε βάλει στο στόχαστρό του τον Verstappen για την 2η θέση. Στο 57ο γύρο όμως ο κινητήρας του έπιασε φωτιά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Τα δράματα όμως δεν τελείωσαν εκεί, καθώς την ίδια στιγμή ο Μονεγάσκος άρχισε να παραπονιέται για προβλήματα στο πεντάλ για το γκάζι. 

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας. Βρείτε το link εδώ.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, αποκάλυψε πως οι τελευταίοι γύροι πέρασαν βασανιστικά.  

«Πρέπει να το παραδεχτώ πως αγχώθηκα και επιπλέον είμαι απογοητευμένος με την εγκατάλειψη του Carlos. Αγχώθηκα τόσο πολύ που δεν μπορούσα καν να δω του τελευταίους τρεις γύρους. Ξεκάθαρα πρέπει να εξακριβώσουμε τι ακριβώς συνέβη σήμερα και πιθανόν να είναι το ίδιο πρόβλημα που είχε ο Charles στο Μπακού. Είναι σίγουρα κάτι που μας ανησυχεί και οι άνθρωποί μας πίσω στο Μαρανέλο εργάζονται σκληρά για διορθωθούν τα προβλήματα. Φυσικά πρέπει να δούμε τι έγινε με το μονοθέσιο του Carlos και γρήγορα. Τουλάχιστον ξέρουμε πως έχουμε ένα δυνατό μονοθέσιο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Binotto παρά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και την ομάδα να χάνει το 1-2 στο βάθρο έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση των οδηγών εντός πίστας. 

«Ο Charles ήταν σαν λιοντάρι στην πίστα και προσπέρασε τον Max τρεις φορές. Είμαι σίγουρος πως και ο Carlos αν δεν είχε το πρόβλημα στον κινητήρα θα έκανε το ίδιο. Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι, αλλά πιστεύω ότι θα παλέψει σκληρά στου επόμενους αγώνες».

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles