spot_img

Πώς η Red Bull μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια στη Σιγκαπούρη

Όλα τα σενάρια για το πώς η Red Bull Racing μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια κατασκευαστών στη Formula 1 για το 2023 αυτό το αγωνιστικό τριήμερο.

Πριν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική σεζόν, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως μόνο μία ομάδα θα έχει κερδίσει μέχρι την Ιταλία όλα τα Grand Prix και όλους τους Αγώνες Σπριντ που έχουν διεξαχθεί. Οι τωρινοί τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 είχαν σχεδιαστεί ώστε όλες οι ομάδες να είναι κοντά σε απόδοση.

Ωστόσο η Red Bull Racing έχει «βάλει τα γυαλιά» στις υπόλοιπες εννέα ομάδες και έχει κατακτήσει τα πάντα έως τώρα στο 2023. Ο Max Verstappen έχει πάρει 12 νίκες, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ τις υπόλοιπες 2. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών να είναι 145 βαθμοί.

Στο προσεχές Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1, οι «ταύροι» έχουν την ευκαιρία να πετύχουν κάτι μοναδικό. Η Red Bull Racing έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών με 7 αγώνες για το τέλος της φετινής χρονιάς. Φυσικά χρειάζεται τη βοήθεια των αντιπάλων της, όμως όλα είναι πιθανά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Ακούστε την εκπομπή/podcast Slipstream #123 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Τα σενάρια είναι δύο ώστε να «κλείσει» μαθηματικά το πρωτάθλημα των ομάδων αυτό το τριήμερο. Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζονται οι «ταύροι».

  • Στο πρώτο από τα δύο σενάρια, οι Max Verstappen και Sergio Perez πρέπει να κάνουν το 1-2 στον αγώνα της Κυριακής διάρκειας 62 γύρων στη Μαρίνα Μπέι. Ταυτόχρονα, η Mercedes-AMG πρέπει να αποτύχει να σκοράρει βαθμούς και με τους δύο οδηγούς της, Lewis Hamilton και George Russell.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι εξίσου δύσκολο, όχι όμως ανέφικτο. Η RBR πρέπει να κάνει και πάλι το 1-2, ωστόσο αυτή τη φορά ένας εκ των Verstappen ή Perez χρειάζεται και τον έναν επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου. Όσο για τη Mercedes, η γερμανική ομάδα πρέπει να φύγει μόλις με ένα βαθμό από το αγωνιστικό τριήμερο.

Η Red Bull Racing έχει 583 βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικά τριήμερα, ενώ η Mercedes-AMG 273 βαθμούς. Σε περίπτωση που δεν «κλειδώσει» στη Σιγκαπούρη ο τίτλος, η ομάδα του Μίλτον Κινς θα έχει την ευκαιρία να τον κατακτήσει την επόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles