spot_img

GP Σιγκαπούρης FP2: Ξανά ταχύτερη η Ferrari, μπροστά τώρα ο Sainz

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Σιγκαπούρης, με τη Scuderia Ferrari να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών.

Οι προβολείς πήραν τη θέση του ήλιου στο Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1, με το FP2 να ολοκληρώνεται δίχως προβλήματα και επιδρομές «Γκοτζίλα» στο σιρκουί. Στη δεύτερη διαδικασία των 60 λεπτών της ημέρας, είδαμε ομάδες και οδηγούς να βελτιστοποιούν το στήσιμο των μονοθεσίων τους, ενώ έκαναν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. O Ισπανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:32,120 και ξεπέρασε τον teammate του, Charles Leclerc, για μόλις 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η ιταλική ομάδα ήταν η ταχύτερη την Παρασκευή με τη διαφορά από τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλη. Τρίτος ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, o οποίος ήταν 0,235 δευτ. μακριά από την ταχύτερη επίδοση.

Σαφώς βελτιωμένη ήταν η Aston Martin στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, με τον Fernando Alonso να παίρνει την 4η θέση στη διαδικασία. Ο Lewis Hamilton θα μπορούσε να είναι πολύ ψηλότερα αν δεν είχε ένα κακό τελευταίο κομμάτι. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Lando Norris με την αναβαθμισμένη McLaren MCL60, με τη βρετανική ομάδα να χάνει μομέντουμ στο FP2.

Η ομάδα-αίνιγμα στη διαδικασία δεν ήταν άλλη από τη Red Bull Racing. Οι Sergio Perez και Max Verstappen βρέθηκαν στις θέσεις 7 και 8, με την RB19 να δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Στην είσοδο των στροφών η RB19 είχε υποστροφή και στην κορυφή τους είχε υπερστροφή. Το χρονόμετρο δεν λέει ψέματα, με τη διαφορά να είναι στα επτά δέκατα του δευτερολέπτου από τις Ferrari.

Ακούστε το νέο μας podcast για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Οι Kevin Magnussen και Valtteri Bottas έφεραν τις Haas και Alfa Romeo εντός της πρώτης 10άδας. Οι δυο τους ήταν οι τελευταίοι οδηγοί που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον πρωτοπόρο Sainz.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 16/9 στις 12:30 με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι κατατακτήριες είναι προγραμματισμένες για τις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Σιγκαπούρης

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles