spot_img

Πώς μπορεί ο Verstappen να γίνει Πρωταθλητής στη Σαουδική Αραβία;

Ο Max Verstappen μπορεί να στεφθεί για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος 2021. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι, όχι πολύ πιθανοί βέβαια, για να συμβεί αυτό.

Η σεζόν του 2021 είναι ιδιαίτερα συναρπαστική, καθώς έχουμε τη μεγαλύτερη μάχη για πρωτάθλημα οδηγών, ίσως, στην υβριδική εποχή. Όμοιά της ήταν αυτή του 2016, ανάμεσα στους δύο (τότε) οδηγούς της Mercedes, Nico Rosberg και Lewis Hamilton. Το GP Σαουδικής Αραβίας είναι ο πρώτος (και μοναδικός) αγώνας όπου μπορεί να προκύψει πρόωρα πρωταθλητής στους οδηγούς, με τον Max Verstappen να είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο, υπό προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Verstappen προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας 351,5 πόντους, με τον Lewis Hamilton να τον ακολουθεί έχοντας 8 πόντους λιγότερους (343,5). Πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της μάχης τους είναι το γεγονός πως ο οδηγός της Red Bull επωφελείται σ’ ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ο Verstappen έχει σημειώσει (στα χαρτιά) 9 νίκες και ο Hamilton 7. Εάν ο Βρετανός πετύχει ισάριθμες νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες, θα φτάσει τον αριθμό νικών του Ολλανδού. Τότε, όμως, γίνεται αυτόματα Παγκόσμιος Πρωταθλητής, εφόσον θα καλύψει, και με το παραπάνω, τη διαφορά από τον πρωτοπόρο. Σε οποιοδήποτε λοιπόν ενδεχόμενο ισοβαθμίας, ο Verstappen έχει προβάδισμα γιατί θα κερδίζει στο επόμενο κριτήριο που καθορίζει τον πρωταθλητή, το οποίο είναι ο αριθμός νικών.

Τα σενάρια, συνεπώς, με τα οποία ο Max Verstappen από το GP Σαουδικής Αραβίας είναι αυτά με τα οποία θα πάρει 18 πόντους (τουλάχιστον) περισσότερους από τον Lewis Hamilton, έτσι ώστε να έχει διαφορά 26 πόντων πριν πάνε οι οδηγοί στο φινάλε στο Άμπου Ντάμπι. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 3 τρόπους.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Σενάριο 1: Να κερδίσει ο Max Verstappen τον αγώνα, να πάρει τον ταχύτερο γύρο και ο Lewis Hamilton να τερματίσει στην 6η θέση ή παρακάτω. Ο Verstappen θα πάρει 25+1 πόντους (26) και ο Hamilton μέχρι 8 πόντους. Έτσι καλύπτεται η επιπλέον απόσταση 18 πόντων που χρειάζεται.

Σενάριο 2: Να τερματίσει ο Verstappen στη 2η θέση, να πάρει τον ταχύτερο γύρο και να τερματίσει ο Hamilton στη 10η θέση ή παρακάτω. Ο Ολλανδός θα έχει 18+1 πόντους (19) και ο Hamilton μόλις 1. Έτσι, ο Verstappen εξασφαλίζει διαφορά 26 πόντων πριν το GP Άμπου Ντάμπι.

Σενάριο 3: Να τερματίσει ο Verstappen στη 2η θέση, χωρίς τον ταχύτερο γύρο, και να μη βαθμολογηθεί ο Hamilton. Είτε τερματίσει εκτός δεκάδας ο Βρετανός, είτε εγκαταλείψει, είναι το ίδιο. Οι 18 πόντοι της 2ης θέσης δίνουν το απαραίτητο προβάδισμα στον Verstappen για να στεφθεί Πρωταθλητής από το GP Σαουδικής Αραβίας.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους ο Ολλανδός μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα οδηγών από τον προτελευταίο αγώνα στην Jeddah, έστω και αν δεν είναι ιδιαίτερα εφικτοί. Από την άλλη πλευρά, εάν έχουμε νικητή τον Lewis Hamilton, μαζί με τον ταχύτερο γύρο, και τον Max Verstappen στη 2η θέση, θα έχουμε ισοβαθμία ενόψει του φινάλε στο GP Άμπου Ντάμπι! Σε αυτή την περίπτωση υπενθυμίζουμε πως ο Ολλανδός έχει την ισοβαθμία, οπότε μπορεί να πάρει τον Παγκόσμιο Τίτλο εάν δε βαθμολογηθούν αμφότεροι στο Yas Marina Circuit.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο κόσμος της Formula 1 περιμένει με ανυπομονησία την έκβαση των 2 Πρωταθλημάτων στους δύο τελευταίους αγώνες, τα GP Σαουδικής Αραβίας και Άμπου Ντάμπι.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles