spot_img

Πόσο κοντά έφτασε στην αγορά της Sauber η Andretti Autosport;

Ο CEO της Andretti Autosport, Michael Andretti, μίλησε για την αποτυχημένη εξαγορά της Sauber και το γεγονός πως το όνειρο της F1 είναι ακόμη ζωντανό.

Ο Michael Andretti πιστεύει πως ήταν «48 ώρες μακριά» από το να επιτύχει συμφωνία με τη Sauber, η οποία θα του έδινε τον έλεγχο ομάδας στη Formula 1. Όμως, οι συζητήσεις με την ελβετική ομάδα δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.

Διαβάστε επίσης: Η σύγκριση ταχύτητας ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull

Τον περασμένο μήνα, οι φήμες πως ο Michael Andretti ήταν κοντά στο ν’ αναλάβει τη Sauber ήταν κάτι παραπάνω από έντονες, με την επιβεβαίωση της συμφωνίας να ήταν πολύ κοντά. Οι διαπραγματεύσεις όμως πάγωσαν και, εν τέλει, η συμφωνία ακυρώθηκε. Ο Andretti ήταν προσκεκλημένος στη διαδικτυακή εκδήλωση RACER / EPARTRADE Online Race Industry Week, όντας ένας εκ των ομιλητών.

Ο Αμερικάνος ιδιοκτήτης της Andretti Autosport μίλησε για τη Formula 1 και το σίριαλ εξαγοράς τη Sauber.

Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων ταχύτητας στον κόσμο και νομίζω πως θα έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην εταιρία μας. Σε διεθνές επίπεδο, προφανώς, συμμετέχουμε στη Formula E και το Extreme E, το να μπούμε στη Formula 1 είναι ο απόλυτος στόχος, πάντα είχα ενδιαφέρον να το κάνω αυτό. Ήταν πολύ απογοητευτικό που η συμφωνία (με τη Sauber) δεν επιβεβαιώθηκε. Ήμασταν, κυριολεκτικά, 48 ώρες μακριά από το να την ολοκληρώσουμε εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Ακόμα θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω (να μπω στη Formula 1), οι ευκαιρίες γίνονται όλο και λιγότερες, οι ομάδες δεν είναι, στην πραγματικότητα, προς πώληση αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον, αγαπώ τη Formula 1, είναι η απόλυτη εμπειρία αγώνων ταχύτητας. Για την εταιρία μας θα ήταν τεράστιο, απλά θα είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσαμε να βρεθούμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Andretti παραδέχτηκε πως οι σοβαρές συζητήσεις με τη Sauber ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, ενώ η συμφωνία ερχόταν όλο και πιο κοντά στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ήταν αρκετά δραστήρια διαδικασία. Περίπου τον Μάιο, όταν άρχισαν να γίνονται αρκετά έντονες συζητήσεις, μετά εντάθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Είχαμε μπει στην τελική ευθεία, εκείνη την περίοδο νομίζαμε πως φτάσαμε σε συμφωνία. Προσπαθούσαμε απλά να τα έχουμε όλα ρυθμισμένα, δυστυχώς στο τέλος υπήρχαν πράγματα που μας ζητήθηκαν και δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε. Υπάρχει πάντα ένα πλάνο Β ή Γ, επομένως σίγουρα θα συνεχίσουμε να το προσπαθούμε. Θα δούμε τι θα συμβεί, όμως δεν πρόκειται να παρατήσω την προσπάθεια. Θα μπορούσαν να υπάρχουν ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στη συνέχεια, οι οποίες δεν υπάρχουν τώρα κι εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε αυτές τις ευκαιρίες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Andretti, τέλος, ξεκαθάρισε πως δε θ’ αλλάξει τον τρόπο προσέγγισής του, εφόσον παρουσιαστεί μια ανάλογη ευκαιρία για είσοδο στη Formula 1 στο μέλλον:

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μαθαίνεις, πάντα μαθαίνεις, όμως αν με ρωτούσατε αν θα μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα διαφορετικά, θ’ απαντούσα “όχι πολλά”. Κάναμε μία αρκετά καλή δουλειά σχετικά με το σημείο που έφτασε η συμφωνία, είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πράγματα που έμαθα, όμως και πάλι, δε θα λειτουργούσα διαφορετικά στα περισσότερα από αυτά που έκανα σε αυτή την περίπτωση.

Ο Michael Andretti δε σταματά να σκέφτεται το ενδεχόμενο εισόδου του στη Formula 1, μένει ν’ αποδειχτεί αν μπορεί στο προσεχές μέλλον να πετύχει κάποια συμφωνία που θα τον φέρει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles