spot_img

Πώς ο Leclerc μεταμόρφωσε τη σεζόν του

Ο Charles Leclerc έπειτα από μία κάκιστη εμφάνιση κατάφερε να αλλάξει και βελτίωσε την απόδοσή του έχοντας και τις σωστές προσδοκίες.

Από το ξεκίνημα της σεζόν του 2023 ήταν εμφανές πως η Scuderia Ferrari δεν θα μπορέσει να παλέψει για τους τίτλους στη Formula 1. Η SF-23 αποδείχθηκε δύστροπη στα χέρια των Charles Leclerc και Carlos Sainz , με την ομάδα να σπαζοκεφαλιάζει ώστε να βρει λύσεις και μάλιστα άμεσες.

Αυτό αποδείχθηκε δύσκολο εγχείρημα κάτι που έφερε απογοήτευση στο ιταλικό στρατόπεδο. Ο Leclerc ξεκίνησε τη χρονιά ελπίζοντας πως θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο που έχασε το 2022, όμως η πραγματικότητα ήταν σκληρή.

Πάραυτα, ο Μονεγάσκος αποκάλυψε πώς κατάφερε να αλλάξει την τύχη του μετά από τον χειρότερο αγώνα του στη Formula 1 για το 2023.

«Η σεζόν μου άλλαξε εντελώς μετά το Ζάντβορτ (σ.σ. είχε έξοδο στις κατατακτήριες και στον αγώνα). Δοκιμάσαμε πολύ διαφορετικά πράγματα στα δύο μας μονοθέσια και πήραμε πολλά μαθήματα. Πειραματιστήκαμε πολύ στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Κάποια πράγματα μας βοήθησαν, άλλα όχι. Μερικές φορές η λύση του Κάρλος δούλευε, άλλες φορές η δική μου, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που δεν λειτουργούσε κάτι όπως το θέλαμε. Γι’ αυτό φαινόταν σε όλο το τριήμερο σαν να μην ξέραμε τι κάναμε. Μαθαίναμε όμως πολλά πράγματα. Το Ζάντβορτ ήταν η στιγμή της σεζόν στην οποία κατανοήσαμε πλήρως το μονοθέσιο και τη μεθοδολογία που έπρεπε να ακολουθήσουμε από εκεί και στο εξής».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με συζήτηση “hot topics” και προβλέψεις για τη σεζόν του 2024.


Όλα τα μαθήματα που πήρε η ιταλική ομάδα θα αξιοποιηθούν στο έπακρο ενόψει 2024 σύμφωνα με τον Leclerc.

«Μάθαμε πολλά ενόψει 2024. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει μία ομάδα σε μία δύσκολη σεζόν. Δεν αλλάξαμε πολλά εφέτος, όμως μεσοπρόθεσμα ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν το νέο δάπεδο που είχαμε στην Ιαπωνία. Ένιωσα και πάλι το μονοθέσιο».

Θα μπορέσει το 2024 ο Charles Leclerc να πάρει το πρωτάθλημα της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles