spot_img

Πότε έρχονται οι μεγάλες αναβαθμίσεις της Ferrari;

Η Scuderia Ferrari έκανε γνωστό το πλάνο που έχει καταστρώσει για την εξέλιξη του μονοθεσίου της, την F1-75 μέσα στο 2022.

Η Ferrari ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν του 2022 στη Formula 1, καθώς προηγείται και στα δύο Πρωταθλήματα. Η ιταλική ομάδα μετρά δύο νίκες στους πρώτους τέσσερις αγώνες με τον Charles Leclerc και έχει ως βασικό αντίπαλο τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα έχει ήδη φέρει κάποιες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, σε αντίθεση με τη Ferrari που παραμένει, προς ώρας, στάσιμη στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτό δε σημαίνει πως στο Maranello μένουν με «σταυρωμένα τα χέρια» και ήδη ετοιμάζονται να φέρουν τις δικές τους βελτιώσεις στο δικό τους μονοθέσιο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, αναφέρθηκε στις αναβαθμίσεις στο πλαίσιο του GP Εμίλια-Ρομάνια:

«Θα έχουμε λίγα νέα μέρη στο μονοθέσιο, εφόσον το Miami είναι μία πίστα υψηλών ταχυτήτων, συγκριτικά με αυτές που τρέχαμε έως τώρα. Αναφορικά με την κάθετη δύναμη, θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έχουμε εδώ πέρα (GP Εμίλια-Ρομάνια). Είμαστε αισιόδοξοι πως τα επίπεδα κάθετης δύναμης που θα έχουμε στο Miami θα είναι αποδοτικά. Γνωρίζουμε, επίσης, πως ένα πακέτο μέσης ή χαμηλής κάθετης δύναμης θα είναι ανταγωνιστικό. Πρόκειται για μία εντελώς καινούρια πίστα, είναι μία νέα πρόκληση. Σίγουρα θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, είμαι αρκετά περίεργος να βρεθούμε εκεί. Συνεπώς, θα προσαρμόσουμε το μονοθέσιό μας στο επιθυμητό επίπεδο κάθετης δύναμης, κάτι που είναι σημαντικό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ίμολα. 

Ο Mattia Binotto, παράλληλα, παρατηρεί τα δυνατά σημεία του μονοθεσίου της Red Bull Racing, της F1-75, ενώ ανέφερε (περίπου) τη στιγμή που θα φέρει η Ferrari τις δικές τις αναβαθμίσεις:

«Ακόμα δουλεύουμε στον τομέα των αναπηδήσεων (porpoising), κάτι που όπως βλέπετε είναι αρκετά ορατό. Το παρατηρούμε πολύ περισσότερο στο δικό μας μονοθέσιο από αυτό της Red Bull. Στον τομέα αυτό υπάρχει κάποιο περιθώριο για επιπλέον απόδοση, το οποίο πρέπει και να βρούμε. Συνεπώς, αυτές (οι αναβαθμίσεις) αφορούν το Miami, όμως θα έλεγα πως οι κύριες αναβαθμίσεις θα έρθουν σύντομα μετά από αυτό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari σχεδίαζε από την αρχή να μη βιαστεί με τις αναβαθμίσεις της και να προσπαθήσει να κατανοήσει όσο γίνεται περισσότερο το δικό της μονοθέσιο. Όπως έχει τονίσει και ο ίδιος ο Mattia Binotto, ο ρυθμός εξέλιξης στη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Πρωταθλήματος.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles